Ако искате наистина приятна ваканция, насочете се към някой остров.

...
Ако искате наистина приятна ваканция, насочете се към някой остров.
Коментари Харесай

Daily Telegraph дава няколко насоки кои места да изберете за приятна ваканция

Ако желаете в действителност приятна почивка, насочете се към някой остров. Знаете, че ще бъдете заобиколени от вода и ще се откъснете изцяло от всекидневието, обвързвано с висене пред екрана на компютъра, изпращането на имейли и пиенето на свръхскъпо кафе.

Но коя страна има най-вече острови и кой тъкмо от тези острови е идеалното място за релакс?

Daily Telegraph дава някои насоки.

Великобритания



Колко острова?

Англия има 6289 острова, множеството от които се намират в Шотландия. Британските острови, в това число Ирландия, са 6806.

Кой би трябвало да посетя?

Не бива да пропускате Скай, поучава специалистът Ник Крейн. Островът предлага гледки, които не могат да се видят на никое място другаде във Англия. На север пътят сред Стафин и Уиг минава около острите планински върхове и скали на Куиранг.

На западния бряг има планина, обградена с многоъгълни колони от засъхнала лава в причудливи форми, като Пътя на великаните. След това идват Блек Куилин - най-свирепата скалиста планина във Англия.

Япония



Колко острова?

6852 острова, от които 430 са обитаеми. Японският архипелаг се простира на повърхност от 3000 км, съвсем същата повърхност като американското източно крайбрежие.

Кой би трябвало да посетя?

Има голям брой странни и прелестни японски острови. Например Наошима, който приема възходящ брой арт планове навън, островите Яеяма, които като че ли са били преместени от Карибите.

А какво ще кажете за призрачния зарязан остров Гунканджима, който се появи във кино лентата за Джеймс Бонд „ Скайфол “?

Филипини



Колко острова?

По последни данни 7641 острова. Те са струпани в три огромни островни групи – Лусон, Висаяс и Минданао.

Кой би трябвало да посетя?

Експертът Стив Лънт поучава да поемете към Палаван. „ Спомнете си за „ Плажът “ с Лео ди Каприо и ще разберете какво да очаквате от праисторическото обаяние на този остров. Дали продавате коли или плажове, „ превъзходен “ се употребява прекалено, само че в Палаван суперлативите са напълно заслужени.

Варовикови скали се издигат като готически катедрали над мъгливи лагуни. Мистериозните острови са осеяни с плажове с бял пясък. Дивата природа доминира на острова и като цяло е недокосната от хората.

Австралия



Колко острова?

8222 съгласно формалната статистика. Повечето от тях (3747) са в Западна Австралия, следвана от Куинсланд с 1955, Тасмания с 1000, Северната територия с 887 и Южна Австралия с 346. Най-големият остров, като се изключи Тасмания и самата Австралия, е Мелвил, северно от Дарвин.

Кой би трябвало да посетя?

Според специалиста Кейт Хъмбъл това е остров Кенгуру. „ Той е прочут с дивата си природа и естествени резервати. Можете да наемете колело и да изследвате целия остров или да поемете по някоя от многочислените пътеки. Тук ще откриете доста дребни ферми и занаятчии, произвеждащи лавандула, овче мляко, сладолед и мед.

Има превъзходни гледки от крайбрежието, в това число на морски лъвове и удивителни скални формирания, наречени Забележителни скали. Разбира се, ще видите кенгура да подскачат на всички места. Островът е осеят с доста езера и гори, изпълнени с коали и птици “, споделя Хъмбъл.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР