Ако искате да знаете що е то управленска немощ, в

...
Ако искате да знаете що е то управленска немощ, в
Коментари Харесай

Служебното правителство: Най-големият провал пред най-голямата криза - на здравния министър

Ако желаете да знаете що е то управническа отпадналост, в последните няколко дни пред очите на цялото общество бива показан фрапантен образец. За служебния здравен министър доктор Стойчо Кацаров става въпрос.

Във време, в което коронавирусът почва да припомня, че много скоро отново ще ни е главен проблем, Кацаров съумя да разбие ситуацията в най-известната болница в България –. Дали е крив (според мен да), дали е прав за протичащото се там няма значение тъкмо в този момент! В навечерието на задаваща се рецесия основната цел е готовност на ресурсите!

Ако в " Пирогов " има нередности, Кацаров умерено можеше да работи без толкоз звук, да прояви повече усет и да не трансформира всичко в медийна свада. Например, в Правителствена болница абсурдът беше още по-голям, само че не стана. И повода, според мен, е тъй като в " Пирогов " става въпрос за политически игри.

Да стартираме малко по-отдалеч – когато пандемията избухна при започване на 2020 година, доктор Кацаров напълно не беше от тези, които възприеха ковид за огромна заплаха. Напротив – той поставяше под подозрение много неща за вируса, само че го правеше като цяло с внушения. Паметно е едно негово изявление с доктор Стоян Алексов, един от водещите патоанатоми в България и ръководител на Българската асоциация по патология – от 12 май, 2020 година! Интервюто го има в YouTube и е озаглавено по следния метод: " Хора умират С, а не ОТ ковид ".

Още тогава, тъй като като публицист добре зная по какъв начин дяволът се крие в детайлите. И когато приказвах с доктор Алексов, той внесе нужното доста значимо конкретизиране – не може да се обясни какъв брой гибелен е коронавирусът SARS-CoV-2 и дали въобще е гибелен, тъй като има спънки пред чисто научно-медицинската активност. По създание, доктор Алексов настояваше за опция да се работи и да се търсят данни. Какво обаче излизаше от изявлението на Кацаров с него, можете сами да видите, в случай че последвате хиперлинка при започване на параграфа.

Само че това беше средата на май, 2020 година. Оттогава насам много данни излязоха и добре се видя какво е коронавирусът. Видя се, че поразява органи на тялото, за които даже не подозирахме първоначално –. За при децата пък въобще не желая да приказвам, тъй като е ужасна диагноза. Все повече лекари са безапелационни, че коронавирусът не е грипоподобен вирус, тъй като в тежка форма поразява дребни кръвоносни съдове освен на белите дробове, само че и нападна и поврежда сърцето.

Превъртаме леко напред – в края на 2020 година доктор Кацаров се среща от близко и персонално със SARS-CoV-2. Показателно е какво сподели обществено пред bTV и в светлината на абсурда с " Пирогов ": " Първата хоспитализация беше битка за живота му "! А самият Кацаров също обществено призна още преди този момент, че се е ваксинирал с еднодозовата ваксина " Янсен " след преболедуването. Затова ми е забавно поддържа ли още той тезата, че хората си умират С ковид, а не ОТ ковид?

Интересно е да го разяснява и от позиция доктор Георги Тодоров, който провежда след абсурда с " Пирогов ". Кой е въпросният Тодоров можете да придобиете добра визия от ето този огромен диалог в профила на доктор Аспарух Илиев, началник на лаборатория по мозъчни инфекции към Университета в Берн. Достоен покровител, доктор Кацаров?



С оглед всичко това, време е доктор Кацаров да отговори на следните въпроси:

1. Вярва ли, че всеобщата имунизация е решението на рецесията с COVID-19?

2. Ако има вяра в това, за какво откакто размени едно мощно подложено на критика на всички равнища ръководство, не работи в посока превръщането на тази религия в систематична държавна политика – по този начин, както Надежда Цекулова?!

3. Като зам.-здравен министър в кабинета на Иван Костов, какво присъединяване взема в смяната на здравната система, посредством основаването на НЗОК и системата на?

4. Има ли процедура в българското опазване на здравето да се лекуват пациенти по клинични пътеки, тъй като за диагнозата им няма основана клинична пътека и чия отговорност е това?

5. Когато опря до Вашето здраве и живот, Вие възползвахте ли се от връзките си или карахте както е по система?

Коментарът ми е прочувствен, не професионален. И е подобен, тъй като човек, приближаващ с искания за смяна по отношение на предходната обстановка, не я трансформира и грам! Същият този човек, тъй като е министър, дано каже какво му е в този момент мнението за COVID-19 като болест, за постковид синдрома и дали е добре да няма клинична пътека за лекуването му както и за дълъг КОВИД.

И тъй като в България я караме на усеща и чувства, не на статистически данни, въз основата на които да вземаме решения и да градим политики, в това число здравна, моето чувство е, че с работата си сегашният длъжностен здравен министър не е по-различен от същия " постоянен " министър преди година, в очакване и на новата КОВИД вълна!

Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР