Ако искате да успеете, трябва да имате правилния план и

...
Ако искате да успеете, трябва да имате правилния план и
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Тази коалиция бе мъртвородена. Време е Кирил и Асен да понесат отговорност

" Ако желаете да съумеете, би трябвало да имате верния проект и верния метод. Това важи и за Кирил Петков, който даже и да е имал положителни планове, катастрофира с доста много неприятно осъществяване. И на шестия месец от своя мандат той създаде всички вероятни врагове, които някой в страната може да има, и позволи всички вероятни неточности, които някой можеше да допусне. Така разумно тази коалиция отива към своя край ". Това съобщи в утринния блок на БТВ президентът на България в интервала 2012-2017 година Росен Плевнелиев.

" Тази коалиция беше мъртвородена, тя беше основана върху основата на омразата към един политически индивид. Тя бе основана като една невъзможна женитба сред две систематични и две несистемни, т.е. популистки партии. И когато двете популистки партии се сбиха пред очите на нацията, всичко това се срути. Кирил Петков съумя да се изпокара с българския бизнес, с българските общини, с цялата съпротива. Много бих се радвал да видя един справедлив доклад. Защото мисля, че доста неща бяха разрушени. Строителните компании споделиха, че размерът им е на 50 %. Общините не видяха поддръжка за нищо. Къде е софийската огромна община и непрекъснатите закани за 50 % надолу от министъра на финансите. Практически Кирил Петков не направи нищо с цел да промени хода на историята. Последните три борби, които той водеше в Народното събрание, те бяха неправилни. Апелът ми към Кирил Петков е да се смири най-малко малко, да потърси мостове към опозицията. В последна сметка не всеки, който е на друго мнение от вас, би трябвало да бъде упрекван, че обслужва мафията ", счита Плевнелиев.

Той бе запитан и за връзките сред ръководещите и президента Румен Радев. " Ето една неприятна преценка на Кирил Петков, за което аз неведнъж съм го предупреждавал. Той разгласи Румен Радев за президент на почтените. Нали по този начин беше? Те не извадиха личен претендент за президент, а споделиха, че Румен Радев е на почтените. Шест месеца по-късно го оповестиха за страхливец и не знам си какво. Не им прави чест, че в политиката не можеш толкоз елементарно да променяш позицията си. И не може все някой различен да ти е отговорен. Дойде времето и Кирил, и Асен като виновните фактори през днешния ден да понесат своята отговорност. Те не могат повече да бъдат нито министър-председател, нито министър на финансите. Но в случай че се смирят и стартират да градят мостове, България може да тръгне към един положителен сюжет. Или противоположното - в случай че дадат цялата власт на този президент, който те назоваха президента на почтените, за мен той постоянно е бил президента на популистите, русофилите, антиваксърите и на антисистемните в обществото, ние ще потънем в доста тежък... Кирил Петков има по-нисък рейтинг от рейтинга на Жан Виденов ", сподели още президентът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР