Ако искате да си приготвите типична мексиканска храна у дома,

...
Ако искате да си приготвите типична мексиканска храна у дома,
Коментари Харесай

Вкусно гуакамоле у дома: Ето как да си го приготвим сами

Ако желаете да си приготвите типична мексиканска храна вкъщи, то най-хубавото решение е да се спрете на вкусното и здравословно гуакамоле. Основната му съставна част е авокадо - плод с доста присъщ усет и кремообразна текстура. Този сос има малко съставки и може да бъде чудесна гарнитура към вашите ястия.

Ние сме ви подготвили две предписания, с които да си приготвите изтънчено домашно гуакамоле, от което безспорно ще си оближете пръстите. 

Авокадото идва от Централната и Южна част на Мексико и Северна Гватемала. Според митологията един от боговете е предложил рецептата за гуакамоле на хората. След идването на испанците в Америка, те популяризират рецептата в други елементи на света.

От този конфликт на култури към него се прибавят разнообразни съставки, до момента в който се трансформира в соса гуакамоле, който познаваме през днешния ден. Традиционното мексиканско гуакамоле може да бъде дип-сос за крекери, чипс, такос и други.

Приготвянето на здравословно домашно гуакамоле не е по никакъв начин комплицирано. Можете да му се насладите като гарнитура към начос или такос. Освен това е страховит сос за намазване на изгорял самун, чипс, тортили, пиле, рибни филета и други Ето и обичайна рецепта за този мексикански деликатес. 

Необходими съставки:
авокадо - 2 бр.домати - 1 бр.лук - 1 главачушки - 1 бр.магданоз - 1/2 връзкасолкимионзехтинлимони - 1 бр.
Начин на подготвяне:

Първо измийте домата и отделете месестата му част, след което го нарежете на ситно. Следва да обелите и почистите лука, както и да го нарежете на ситно. Отделете семето от чушката, нарежете и прибавете към лука и доматите.

Следващата стъпка е да изстискате сока на лимона върху зеленчуците и да разрежете авокадото, като благодарение на нож отстраните костилката. Издълбайте месестата част благодарение на лъжица.

Авокадото намачквайте с вилица в купа и по-късно го прибавете към останалите артикули. Овкусете гуакамолето със сол и кимион. Добавете зехтина и разбъркайте добре всичко. Наситнете магданоза и поръсете върху ястието.

Идеите не свършват дотук! Представяме ви още една рецепта за гуакамоле, този път със специфична съставна част.

Необходими артикули:
авокадо – 2 бр.червен лук – 1 главачесън - 1 скилидка, надробен или пресованкрема сирене - 120 г.мента - нарязана, пряснабосилек - свеж, нарязанлимонов сок – ½ лимон, прясно изцедензехтин - 3 с.л., екстра върджинсушени домати - 3 - 4 бр.морска сол - 1 ч.л.черен пипер - 1/4 ч.л., прясно надробен
Начин на подготвяне:

Първоначално поставете нарязаните наситно червен лук, чесън, мента и босилек в купа и намачкайте всички зеленчуци с вилица, до момента в който се получи хомогенна каша.

Част от нарязания ситно лук отделете в профил. Добавете лимонен сок, зехтин, сол и черен пипер и разбърквате още веднъж. В огромна купа комбинирайте сушените домати, пюрето от авокадо и крема сирене, след което разбъркайте добре.

Към тях прибавете намачканите подправки, лука, чесъна, ментата и босилека. Поставете ги в издълбаните обвивки от авокадото или пък намажете върху филийки самун.

Бон Апети!



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР