Ако искате да се омъжите за Джеймс Бонд и да

...
Ако искате да се омъжите за Джеймс Бонд и да
Коментари Харесай

Учени откриха тайната на дългия и щастлив брак

Ако желаете да се омъжите за Джеймс Бонд и да се радвате на дълъг и благополучен фамилен живот, е добре от рано да започнете да упражнявате черния си дроб. Защото различен метод да задържите подобен мъж просто не съществува! 

Поне до този извод е достигнал интернационален екип английски и холандски учени, които са изследвали доста в детайли по какъв начин генетичната предразположеност към алкохола е обвързвана с брачния живот. Учените от Университета в Бристол настояват, че двойките, които постоянно злоупотребяват с алкохол, могат да се похвалят със здрав и благополучен брак.

Смята се, че за влечението ни към алкохола е виновен генът ADH1B. Именно от него зависи дали след следващия тежък запой ще ви мъчи тежък махмурлук, или ще се разсъните свежи като краставичка и подготвени за нови подвизи.  

Експертите са анализирали доста деликатно генетичния профил на 47 000 фамилни двойки от биологичната банка на Англия, в която се съхраняват ДНК мостри на близо половин милион поданици на Острова на възраст сред 40 и 69 години. За задачите на изследователската програма участниците са попълнили обстоен въпросник, където, наред с другите неща, е трябвало да посочат какъв брой постоянно пият и какви алкохолни питиета избират. Обобщавайки данните, учените са разкрили доста любопитна причинност. Оказало се, че изборът на сътрудник в живота въобще не е инцидентен и постоянно брачният партньор и брачната половинка имат сходни характерности. 

Изследвайки биологичните данни, генетиците са стигнали до заключението, че при мъжете и дамите, които са пристрастени към чашката, по-често се срещат различни варианти на " алкохолния " ген ADH1B.

Генетичната " еднаквост ", по думите на учените, разрешава да се направи извода, че пристрастяването към алкохола предизвика или един, или група гени, измененията в които са директно свързани със злоупотребата с алкохол. Същият този ген оказвал въздействие и върху избора на сътрудник в живота. При двама души, които пият доста, генетичният набор е почти идентичен, което усилва възможностите им за  " битова " съгласуемост.

Освен това станало ясно, че един пияч би общувал доста комплицирано с човек, при който няма нарушаване на гена ADH1B. Изследователите означават още, че в случай че пиещ и непиещ човек сключат брак, при постоянна консумация на алкохол този ген се трансформира и изцяло естественият сътрудник стартира да демонстрира податливост към алкохолизъм. 

Така учените от Университета в Бристол са  заключили, че ако двама души желаят да живеят щастливо, до момента в който гибелта ги раздели, би трябвало да имат един и същи вид на " алкохолния " ген ADH1B.  С други думи, в случай че брачният партньор обича чашката, с цел да е съразмерен бракът му, се нуждае от пиеща жена.  

Затова, благи мъже, май е най-добре преди да извършите предложение на обичаната си, да я тествате по какъв начин е с пиенето. Напийте се самоуверено и вижте по какъв начин ще наподобява на идната заран. Ако душата ви крещи за още пиянство, а обичаната ви страда от нечовечен махмурлук, е най-добре да се замислите дали си заслужава да продължите дружно.

Разбира се, има и много по-цивилизован метод да разберете дали имате сходни генетични характерности и да си извършите ДНК тест.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР