Ако искате да получавате информация за най-важното от сектора на

...
Коментари Харесай

Седмични новини за енергетика: Как енергетиката попадна в дългова спирала; Какъв е новият ред за снабдяването с ток;

Ако желаете да получавате информация за най-важното от бранша на енергетиката, може да се абонирате за седмичния ни е-бюлетин.
Дългове и още задължения в държавните енергийни компании. В обобщение - НЕК няма ясна визия за това по какъв начин ще работи в новите пазарни условия и проект за погасяване на милиардните си задължения. Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " е в сериозно финансово положение, без никаква вероятност за бъдещето и с липса на каквато и да е конкурентоспособност.

" Булгартрансгаз " е натрупала задължения за милиарди към снабдители и реализатори, а мегапроектът " Турски поток " не е толкоз доходоносен, колкото се твърдеше. " Булгаргаз " пък има усложнения да се разплаща с съветската " Газпром ", защото " Топлофикация-София " му дължи десетки милиони.

Изнесените от Живков данни не са оригиналност, само че съзнателно или не за тях не се говореше по времето на кабинета " Борисов ". Всичко това може да се окаже бомба със закъснител - съгласно министър Живков БЕХ тегли заеми, с цел да запълва дупките в фирмите, които са под неговата шапката, вместо да влага в стратегически планове.

За 1 юни публичният снабдител " Булгаргаз " е внесъл заявление в КЕВР за цена от 42.54 лева./мВтч без Данък добавена стойност и такси. А за юли прогнозата е за още по-голямо покачване - 44.72 лева./мВтч, демонстрират плановете на сдружението.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР