Ако искате да подредите най-красивата маса за Нова година, погрижете

...
Ако искате да подредите най-красивата маса за Нова година, погрижете
Коментари Харесай

Как да украсите маса за Нова година: 4 креативни идеи за сгъване на салфетки ВИДЕО

Ако желаете да подредите най-красивата маса за Нова година, погрижете се за това авансово. Помислете какви ястия да поставите, какви декоративни детайли можете да употребявате, не забравяйте за свещите и най-после красиво сгънете салфетки за всеки посетител.

Уебсайтът Sante+ ни сподели по какъв начин да създадем декорация за новогодишната софра от елементарни салфетки.

Освен функционалната си страна, салфетките имат забележителен принос за сервирането и естетиката на масата. Каквато и атмосфера да създадете, сгъваемите салфетки ще създадат огромна разлика на масата. За да украсите вечерята си, почерпете ентусиазъм от тези хрумвания за прегъване на салфетки и създайте изящен и изискан фон.

Ако към този момент сте решили в каква цветова скица ще украсите дома си за Нова година, изберете завивка и салфетки в същите цветове, с цел да създадете хармонична и елегантна атмосфера.
Етикетни правила за потребление на салфетки
За да се държите цивилизовано на масата, запомнете няколко правила:
Преди да започнете да се храните, деликатно, без да разклащате, разгънете салфетката и я поставете в скута си. Не завързвайте салфетката към врата си и не я поставяйте върху стомаха си.Внимателно попийте устните си със салфетка, енергичното разтриване на устата със салфетка - това е неприятно образование.Ако би трябвало да напуснете масата по време на вечеря, оставете салфетката на стола си, с цел да покажете, че не сте завършили с храненето. В края на вечерята поставете салфетката си отляво на чинията, преди да напуснете масата.Как красиво да сгънете салфетки на масата за Нова година
Можете да изберете метода на прегъване на салфетките въз основа на вашите персонални естетически желания - комплицирани форми или елементарна геометрия - единствено вашият усет взема решение.
Елфска шапка  по какъв начин да сгънете салфетки, по какъв начин да украсите маса за Нова година, декорация за маса за Нова година Салфетка във формата на шапка на елф Снимка: Pinterest
Ако търсите ексцентрична концепция да украсите масата си за Коледа или Нова година, ето един автентичен и в това време елементарен за осъществяване метод за прегъване на салфетки:
Сгънете салфетката на половина по дължина, като обърнете внимание на гънките.Като държите с пръст центъра на салфетката, завъртете едната й страна отдясно наляво, с цел да оформите конус.Сгънете основата нагоре, с цел да оформите ръба на шапката. Вашата декорация е подготвена!
По този метод можете да сгъвате както хартиени, по този начин и платнени салфетки.
  Осемлъчева звезда  по какъв начин да сгънете салфетки, по какъв начин да украсите маса за Нова година, декорация за маса за Нова година Салфетка във формата на осемлъчева звезда Снимка: Pinterest
Салфетка - " звезда " ще добави грациозност към всяка празнична софра. За да сгънете салфетка по този метод, направете следното:
Поставете разгънатата салфетка с лицето надолу пред вас.Сега сгънете горната четвърт и долната четвърт към междинната линия.Обърнете салфетката отвесно и направете 4 гънки на акордеон със същия размер.Стиснете плисетата дружно и сгънете четирите ъгъла от всяка страна във вътрешността и надолу, с цел да създадете краищата на звездата.Дръжте звездата в средата, по-късно изнесете краищата нагоре на открито.
Този способ е по-подходящ за ленени салфетки, които поддържат формата си добре.
  Коледна елха  по какъв начин да сгънете салфетки, по какъв начин да украсите маса за Нова година, декорация за маса за Нова година Салфетка във формата на коледна елха Снимка: Pinterest
Ако търсите изобретателна концепция за прегъване на салфетки за Коледа, пробвайте да сгънете квадратна салфетка в модел на рибена кост:
Започнете, като сгънете салфетката на половина, с цел да създадете правоъгълна форма, след което я сгънете още веднъж на половина, с цел да създадете квадрат.След това завъртете салфетката по този начин, че отварящите се ъгли на салфетката да са обърнати надолу или към вас.След това сгънете горния пласт надалеч от вас, оставяйки малко пространство или поле от лявата и дясната страна, и повторете същото с останалите три ъгъла.След като приключите със сгъването, обърнете цялото нещо и като употребявате централната линия като лидер, сгънете дясната страна на към една трета, след което повторете с лявата страна.След това сгънете горната част надолу.Обърнете всичко изцяло, сгънете първия горен похлупак във вътрешността и повторете същата интервенция с останалите капаци.
Можете в допълнение да украсите салфетката с декоративна щипка на новогодишна тематика, да вземем за пример със звезда или под формата на играчка за коледно дърво
  Писмо в плик  по какъв начин да сгънете салфетки, по какъв начин да украсите маса за Нова година, декорация за маса за Нова година Салфетка под формата на пощенски плик Снимка: PinterestПоставете салфетката гладкоСгънете дясната страна на салфетката на половина, като маркирате гънката, и направете същото с лявата страна.Вземете лявата горна част и я сгънете надолу и направете същото с дясната страна.Вземете първата трета от дъното на салфетката и я сгънете върху втората третина, по-късно върху третата третина.Вземете горния триъгълник и го сгънете надолу.Поставете принадлежности от горната страна, с цел да държите салфетката във формата на плик на място.
Можете да употребявате този способ на прегъване на салфетки, с цел да скриете вътре дребна картичка с пожелания за всеки посетител.



Грешки, които би трябвало да избягвате при прегъване на салфетки

Независимо дали става въпрос за публична вечеря, събиране с другари или даже празненство, заниманието е изкуство, което изисква избрани правила на маниери. За да осигурите безупречна класификация на масата, би трябвало да избягвате някои неточности, изключително когато сгъвате салфетки.
смачканите платнени салфетки би трябвало да бъдат изгладени преди сгъване;салфетки с петна или доста протрити ще скапват целия външен тип на празничната маса, без значение какъв брой красиво са сгънати;внимателно сгънете салфетките и поддържайте симетричност, в противоположен случай няма да получите упования естетически ефект;простите евтини хартиени салфетки ще останат такива, без значение дали просто поставяте купчина на масата или ги сгъвате красиво, тъй че не пестете и купувайте или шийте салфетки от добра тъкан;Опитайте авансово да сгънете най-малко една салфетка, с цел да разберете дали определеният способ е подобаващ за вашите салфетки и цялостния дизайн на масата.
Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР