Ако искате да подобрите здравето си и да отслабнете, първото

...
Ако искате да подобрите здравето си и да отслабнете, първото
Коментари Харесай

Полезни навици, които ще стимулират метаболизма ви

Ако желаете да подобрите здравето си и да отслабнете, първото нещо, на което би трябвало да обърнете внимание, е вашият метаболизъм. Той има огромно въздействие върху това по какъв начин клетките се зареждат с хранителни субстанции. Именно проблемите с метаболизма са причина за наднормено тегло.

Ето лист с 11 положителни навика, които ще оказват помощ да подобрите метаболизма си:

1. Хранете се по график

Нашето тяло е мъдро – помни. То чака да се храни в несъмнено време. Тялото ще употребява огромна част от своята сила до настъпването на това време, знаейки, че скоро ще получи нова сила (храна).

Ако се храните неточен, тялото складира сила, вместо да я употребява, тъй като няма да е несъмнено по кое време тъкмо ще получи нова порция.

Храненето на всеки 3-4 часа ще помогне на тялото ви да употребява цялата складирана сила.

2. Пийте повече течности

Достатъчният банкет на течности способства за положителната обмяна на веществата.

Когато тялото ви е лишен от вода, то изгаря по-малко калории, а черният дроб се концентрира върху възобновяване на водоснабдяването на организма и не обръща внимание на изгарянето на мазнините.

Ето за какво би трябвало да се пият повече течности!

Ако не обичате да пиете вода, заложете на чая. Зеленият чай е отлично избор, тъй като съвършено хидратира тялото.

3. Млечните артикули са наши другари

Качествените млечни артикули съдържат доста хранителни субстанции, които са от значително значение за изгарянето на мазнините и построяването на мускулите.

Например калций играе забележителна роля в обмяната на веществата. Колкото повече калций се съдържа в мастните кафези, толкоз повече мазнини ще бъдат изгорени.

4. Бъдете физически дейни

Всеки тип физическа интензивност – вървене, тичане, танци, фитнес, способства за по-бърз метаболизъм. Разтегателните извършения са най-хубавите, защото те предизвикват по-бързия напредък на мускулната тъкан.

Нашите мускули изискват сила, даже когато тялото е неподвижен. Ето за какво най-хубавият метод да ускорите метаболизма си е да спортувате постоянно.

5. Ставайте рано

Слънчевата светлина оказва благотворно въздействие върху метаболизма.

Утринното слънце оказва помощ на тялото ви да контролира тези биологични процеси, които зависят от смяната на деня и нощта, а това е от жизненоважно значение за вашата консумация на сила.

6. Не елиминирайте напълно въглехидратите

Много диети напълно не разрешават потреблението на въглехидрати. За да може вярно да се синтезира серотонин – хормонът на щастието, би трябвало да има задоволителни равнища на въглехидрати в организма.

Пълната неналичието на въглехидрати може да има и негативен резултат върху активността на мозъка, което е и спомагателен стрес и за тялото.

7. Забравете за глезотиите

Ако сте обожател на чипса, сандвичите и сладкишите, би трябвало да сте наясно с обстоятелството, че честото похапване на сходен вид храна забавя метаболизма ви.

Енергията, която получаваме от храната нормално стига за 3-4 часа. След това тялото стартира да употребява сила като изгаря насъбраните мазнини.

Постоянно ядене на капризи пречи на тялото да изгаря складираните мазнини, което е гаранция, че ще качите килограми.

8. Използвайте йодирана сол

В момента е съвременно да се употребяват какви ли не типове сол, а всички забравихме за положителната остаряла йодирана сол.

Недостигът на йод поврежда щитовидната жлеза, а това има негативно влияние върху метаболизма на организма.

9. Хранете се с чиста, органична храна

Животни, хранени с антибиотици и хормони на растежа. Растения, отглеждани със синтетични минерални, торове и пестициди… Не звучи съблазнително, нали? Но това в действителността!

Започнат да се храните рационално, избирайки чиста храна, в която химията е допустимо минимум.

10. Поддържайте здравословно (високо) равнище на желязо

Недостигът на желязо води до липса О2 в мускулите, което подкопава здравето.

Ако липсва желязо в диетата ви, яжте повече месо, риба и ябълки.

11. Туширайте напрежението

Стресът е част от всекидневието на модерния човек, само че това не значи, че би трябвало да привикваме с него. Напротив, би трябвало да се бори да го понижи, даже го унищожим изцяло.

Повечето проблеми, свързани с метаболизма, се дължат на нашата некадърност да се оправим със напрежението. Когато сме уплашени, щитовидната забавя метаболизма, което води до увеличение на тежестта.

Автор: Бисер Костадинов

Инфо: http://www.highviewart.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР