Ако искате да натрупате богатство, сравнимо с това на легендарния

...
Ако искате да натрупате богатство, сравнимо с това на легендарния
Коментари Харесай

Започнете отрано

Ако желаете да натрупате благосъстояние, сравнимо с това на именития вложител Уорън Бъфет, не губете време, а започнете да работите по тази цел още от през днешния ден.

Именно това е съветът, който „ Оракулът от Омаха “ дава по време на годишната среща на акционерите на Berkshire Hathaway през 1999 година, когато е запитан по какъв начин човек може да натрупа благосъстояние от 30 милиарда $, каквото е било положението му по това време.

Бъфет, който тогава е бил на 68 година, споделя, че „ комплицираната рента “ (известна още като рента с натрупване), е най-хубавият другар на вложителя. Главният изпълнителен шеф на Berkshire Hathaway, чието благосъстояние през днешния ден към този момент се прави оценка на над 100 милиарда $, разказва трупането на благосъстояние като търкаляне на снежна топка надолу по рид.

„ Започнете овреме. Аз бутнах тази снежна топка от върха на един доста дълг рид. За да имате дълъг рид, би трябвало или да започнете доста млади, или да доживеете до преклонни старини “, поучава той.

Оракулът от Омаха е споделя още, че в случай че през 1999 година е завършвал университет и е разполагал с 10 хиляди $, който да влага, той е щял да подходи доста стратегически към подбора на активите, в които да вложи парите си. „ Най-вероятно щях да се концентрирам върху по-малките компании, защото бих разполагал с по-малки суми “, споделя той.

Бъфет изяснява, че вложителите би трябвало да разчитат на себе си и на личните знания и вътрешен глас, когато търсят обещаващи бизнеси, в които да влагат. По думите му интелигентните вложители рано научават „ какво знаят и какво не “. Те „ работят уверено “, когато пред тях се открие опция.

„ Не можете да си позволите да се оглеждате за хора, които да са съгласни с вас. Не можете даже да си губите времето с търсене на хора, които знаят защо говорите “, споделя той.

Бъфет обаче споделя, че стремежът към струпване на положение от 30 милиарда $ е непотребен, като неотдавна той дефинира размера на благосъстоянието си като „ неразбираемо “.

„ Парите не оказват огромно въздействие след несъмнено равнище “, прибавя той.

„ Ако имах опцията да разменя забележителен % от моето благосъстояние, с цел да прибавя още години към живота си или да мога да върша каквото си желая през тези години, незабавно бих го направил “, споделя милиардерът.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР