Ако искате да контролирате социалния си живот и ситуациите винаги

...
Ако искате да контролирате социалния си живот и ситуациите винаги
Коментари Харесай

Пет психологически трика, с които да контролирате другите

Ако желаете да контролирате обществения си живот и обстановките постоянно да са във ваша изгода, можете да употребявате някои психически трикове,  с които по-лесно ще контролирате хората към вас и ще печелите другари. Ето кои са те:

Дръж враговете си близо

Вероятно сте чували фразата „ Дръж приятелите си близо, а враговете си още по-близо “. Разбира се, това е по този начин в множеството житейски обстановки. Ако държите враговете си близо, доста по-лесно ще разгадаете техните бъдещи ходове и сигурно ще бъдете готови за всевъзможни обстановки, в които вашите врагове биха могли да ви въвлекат.
 двуличие ThinkStock/Getty Images
Зрителен контакт

Ако би трябвало да поддържате връзка с някой, който ви е противен или пък е нападателен, можете да потушите неприятните му качества посредством зрителен контакт. Когато гледате индивида против вас в очите , без да се вторачвате, това на подсъзнателно равнище ще му подейства респектиращо и той ще понижи експанзията си и неприятното отношение по отношение на вас.

Ласкателства

Използвайте повече ласкателства. Ако поддържате връзка с някого и се надявате той да ви хареса, потреблението на ласкателства е едно от нещата, посредством които можете да постигнете вашата цел . Това е елементарен психически трик, защото всички хора на подсъзнателно равнище търсят утвърждение от останалите. Разбира се, би трябвало да внимавате и да не прекалявате.-->

Отразяване

Отразяване значи да вършиме сходни придвижвания с вашия събеседник. Така на подсъзнателно равнище той ще се почувства спокоен с вас, ще стартира да ви споделя повече и сигурно ще ви харесва и утвърждава като персона.

Игнорирайте вербалните офанзиви

Ако някой ви обиди, не бързайте да отвръщате със същото. Да, несъмнено, че има доста хора, които си го заслужават, само че това не е най-хубавото за вас. Истината е, че в случай че желаете да накарате агресора да стане комичен, във ваша изгода ще е да не му обръщате внимание. Дори в случай че му кажете нещо благо, това може да стопира експанзията му.
 работа ThinkStock/Getty Images
И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР