Ако искате да живеете по-дълго и да се радвате на

...
Ако искате да живеете по-дълго и да се радвате на
Коментари Харесай

Хапвайте 3-4 чушки седмично за здраве и дълголетие

Ако желаете да живеете по-дълго и да се радвате на положително здраве, консумирайте пет порции плодове и зеленчуци на ден и не забравяйте за постоянните физически извършения, поучават английски специалисти. Сред зеленчуците, които е добре да не пропускате, експертите слагат чушките, написа в. " Дейли експрес ".

Според диетоложката Джулиет Келоу и медицински съветник доктор Сара Бруър чушките са храна-чудо, която оказва помощ за понижаване на риска от сърдечносъдови болести. Специалистките са на мнение, че всеки би трябвало да се стреми да хапва сред три или четири чушки седмично.

Препоръчваният зарзават е богат на витамин С и каротеноиди - мощни антиоксиданти, допринасящи за прочистването на свободните радикали, които повреждат клетките и могат да отключат процеса, водещ до атеросклероза.

Според някои изследвания постоянната консумация на чушки може да обезпечи отбрана и против белодробни болести и белодробен рак. Хапването на люти чушки също се свързва с по-добро здраве на сърцето, и също така оказва помощ за намаляване и при простуда.

Проучването на Китайския университет на Хонконг се концентрира върху капсаициноидите, които се съдържат в лютия червен пипер.

Учените стигат до извода, че съставките са от изгода за възстановяване на редица фактори, свързани със здравето на сърцето и кръвоносните съдове.

Специалистките предлагат чушките да се употребяват сурови, сушени или смлени. Ако хората избират консервирани чушки, би трябвало да са сигурни в качеството им.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР