Ако искате да изпратите имейл до колега и да си

...
Ако искате да изпратите имейл до колега и да си
Коментари Харесай

Искате да прочетат задължително имейла ви? Изпратете го в неделя

Ако желаете да изпратите имейл до сътрудник и да си гарантирате, че той ще бъде отворен, най-добре е да го извършите в неделя следобяд, сочи ново изследване на Axios HQ, компания за информационен програмен продукт, която се отдели от Axios, представена от Fast Company.    Тя проучва резултатите от 8,7 милиона изпратени през нейната платформа имейли и открива, че служебните известия, изпратени сред 15 и 18 ч. в неделя, имат най-висока междинна периодичност на отваряне - 94%. Следващата най-висока стойност е в неделя от 18 до 21 ч., с % на отваряне 86%.    Като цяло неделя и понеделник се оказват най-хубавите дни за четене на имейли от страна на сътрудниците ви, със междинна периодичност на отваряне 54%. Във вторник и сряда тя спада до 52%, след което спадът продължава и в четвъртък и петък (съответно до 47% и 49%), преди да доближи най-ниската си стойност от 31% в събота. Процентът на отворените писма също е доста по-висок от 3 до 6 ч. сутринта през работната седмица (70%), в сравнение с следобяд и вечер.     Axios HQ допуска, че неделя е положително време за преписка, частично тъй като нямате толкоз огромна конкуренция в пощенската кутия на получателя. Но първото място на неделята може да се дължи и на прекосяването към хибридни и гъвкави работни графици след пандемията.   

Вместо да се придържат към графика от понеделник до петък от 9 до 5, доста отдалечени чиновници избират да наваксат през почивните дни в подмяна на вървене на фитнес или задължения с децата си в обичайните рамки на работната седмица. 
През март The Wall Street Journal оповестява, че към днешна дата хората работят приблизително по 6,6 часа всеки уикенд, което е с 5% повече спрямо 2021 година, когато е бил разгарът на пандемията. Въпреки това, въпреки че работата през почивните дни може да наподобява като добър метод да наваксаме изоставането си от миналата седмица или да се подготвим за идната, проучване на Академията по мениджмънт твърди друго. То открива, че културата на непрекъсната претовареност може да окаже негативно влияние върху здравето на чиновниците и в последна сметка да навреди на осъществяването на техните отговорности, вместо да им помогне.    А в случай че сте началник, изпращането на имейли през уикенда може да стресира чиновниците ви. Проучване измежду служащи от 2022 година открива, че 63,3% считат, че би трябвало да е нелегално работодателите да се свързват с тях отвън работно време; съвсем същият % - 64,2 %, обаче декларират, че постоянно дават отговор, когато се свързват с тях отвън работно време.    Така че, макар че може да получите отговор на имейла си в неделя следобяд, може би е по-безопасно да изчакате да натиснете " изпрати " до понеделник сутринта, поучава Fast Company.   
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР