Ако искате да изглеждате учтиви и да предложите помощта си

...
Ако искате да изглеждате учтиви и да предложите помощта си
Коментари Харесай

Защо не трябва да миете чиниите, когато сте на гости?

Ако желаете да изглеждате учтиви и да предложите помощта си след празника, тогава е по-добре да се надявате, че стопанката на къщата ще ви откаже.

Най-добре е да не оферирате помощ и да не миете чиниите в къщата на някой различен.

На кого можете да се доверите да мие чинии

Някои категории хора могат да мият чинии, когато са на посетители. Не на всеки обаче би трябвало да се разрешава това. Само най-близките родственици могат да допират съдовете и неизядената храна: деца, родители, братя и сестри и всевъзможни други близки хора, в чиито положителни планове сте сигурни.

Защо не би трябвало да миете чиниите, когато сте на посетители

 Миене на чинии Снимка: chefkeem/ pixabay.com

Поверието се появи заради обстоятелството, че нашите предшественици се отнасят към всяка храна на масата с почитание. Никой от гостите не се е позволява в кухнята, единствено членове на фамилията, защото храната в къщата постоянно е била обвързвана със здравето и благосъстоянието.

- Едно от тълкуванията на суеверието гласи, че чужд, който мие чинии, когато той е на посетители, може да измие здравето и финансовото благоденствие на фамилията дружно с храната. Роднините, защото не вършат зло, не могат да създадат това. Това обаче би трябвало да са кръвни родственици и на двете елементи на семейството;

- Според другото антично поверие не би трябвало да миете чинии в къща, където има неомъжена госпожица. Непозната жена може да отнеме любовното благоденствие на младото момиче от тази къща;

- Този, който ще мие чиниите в непозната къща, може да си навлече неприятности. Така че, в случай че чужд се съгласи да помогне за почистването на масата след празника, тогава той може да донесе кавги на фамилията си. Смятало се, че по този метод той ще трансферира силата на непознатото семейство в своето.

Какво да извършите, в случай че гостът е измил чинии в дома ви

 Защо не би трябвало да миете чиниите на посетители

Ако гостът въпреки всичко пожелае да измие чиниите в къщата ви, и вие не можете да му откажете, тогава всичко би трябвало да се преработи след него.

Измийте още веднъж всяка паница, чаша и уред. Така ще премахнете цялата отрицателна сила, която той е оставил след себе си.

Вижте още:

- Гости в съня - символика и значение;

- Начини за освобождение от отрицателни натрупвания.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР