Ако искате да имате щастлива връзка, и двамата ще трябва

...
Ако искате да имате щастлива връзка, и двамата ще трябва
Коментари Харесай

8 качества, които само щастливите двойки притежават

Ако желаете да имате щастлива връзка, и двамата ще би трябвало да полагате старания. За страдание, идиличната обич, без никакви грижи и проблеми, е резервирана единствено за филмите и книгите. В действителността щастливите двойки също имат проблеми, само че по-важното е, че знаят по какъв начин да ги позволяват.

Как да имате щастлива връзка? Поработете върху тези качества, които са присъщи за всички щастливи двойки:

1. Те се смеят дружно

Много двойки попадат в клопката на ежедневните отговорности и с времето все по-рядко намират време да се забавляват дружно. Разговорите им са лимитирани до замяна на информация за това какво би трябвало да купят от магазина и какво ще вечерят. Сякаш във връзката им към този момент няма място за смях, вместо това двамата пазят занимателните си и забавни истории за срещите с приятелите. За страдание, психолозите предизвестяват, че двойките, които са спрели да се смеят, надали ще останат още дълго време дружно.

2. Целуват се, когато се видят и когато се разделят

Хората в нещастни връзки постоянно не могат да си спомнят по кое време е бил последният път, в който са се целунали за здравей. Според специалистите доста хора в дълги връзки не си вършат труда да спрат и да покажат любовта си към другия, даже с нещо толкоз дребно като една целувка. А да се прегърнете, да се целунете, да си пожелаете прелестен ден лишава единствено няколко секунди! Правете го по-често и ще бъдете по-щастливи.

3. Те не чакат другият да чете мислите им

Хората в щастливи връзки умеят ясно да декларират какво желаят. Те не разчитат на това, че сътрудникът им ще им прочете мислите и ще се досети за потребностите им. Колкото и да ни се желае, останалите хора не са длъжни да дават отговор на нашите упования, изключително пък когато нямат визия какви са те. Просто бъдете по-открити!

4. Правят си похвали

Всеки обича комплиментите! Особено когато са изречени от обичаните ни хора. Когато нещо у колегата ви ви направи позитивно усещане, кажете му го!

5. Те се концентрират върху позитивното

Щастието в действителност зависи от нашата настройка. Хората в щастливи връзки се концентрират върху позитивните качества на колегата, а не върху негативните му черти. И това не значи да се помиряваме с нещата, които не харесваме, само че би трябвало да мислим по-положително, когато става дума за дребни дефекти. В последна сметка никой не е идеален.

6. Те демонстрират привързаността си

Според изследванията двойките, които нямат никакъв късмет за триумф, са тези, които в никакъв случай не демонстрират възприятията си. Хората с провалени бракове споделят, че това, което биха създали друго в идната си връзка, е да демонстрират повече страсти – те биха правили повече похвали, биха прегръщали и целували, биха казвали „ обичам те “ по-често.

7. Те се карат… само че културно

Спорове пораждат и при най-щастливите двойки, но по-важното е, че сплотените двойки знаят по какъв начин да спорят. Вместо да нажежават ситуацията в допълнение и да се борят кой е по-прав, те търсят решение.

8. Могат да приказват умерено за пари

Според специалистите неспособността да се приказва за фамилните разноски и финанси се среща при доста нещастни двойки. Опитайте се да поговорите умерено по този въпрос. Какво означаваха парите за вас, до момента в който растяхте? Как са постъпвали родители ви? Какъв е персоналният ви метод при харченето и спестяването? Трябва да разберете какво мисли другия и дружно да съставите общ проект за фамилните ви финанси.

Инфо: https://dama.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР