Ако искате да бъдете полезни на българския народ говорете за

...
Ако искате да бъдете полезни на българския народ говорете за
Коментари Харесай

Бащата на Пеевски пред Фрог: Делян ще отиде в кошчето на историята. Ако не се смени системата, ще има нов Пеевски

Ако желаете да бъдете потребни на българския народ говорете за системата. Делян Пеевски може да отиде в кошчето на историята и той рано или късно ще отиде. Но в случай че системата остане, ще има новия Делян Пеевски.
Това сподели в изявление за Фрог нюз бащата на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски-Славчо Кънчев. Екипът ни го попита за настоящи въпроси, свързани с митингите, Висш съдебен съвет, основния прокурор Иван Гешев и несъмнено за сина му Делян Пеевски. По стичане на събитията публикуването на това изявление съответства инцидентно с рождения ден на депутата.

В анонс ви представяме акценти от диалога ни:

За Делян Пеевски:

Сега, този проблеми съществува Ви споделих от 90-та година. Неслучайно тези огромни ограбвания на българския народ, с приватизациите на Балкан и други бяха доста преди Делян Пеевски въобще да излезе. Това е просто системата. Не е значимо името, значимо е да се смени системата.

До огромна степен това е резултат и на едно фокусиране на медиите, тъй като в полза на истината в региона да вземем за пример на опазването на здравето, където над към 20 до 30% от четирите милиарда, които се харчат и източват групите на Делян Пеевски нямат присъединяване. След това и в други места нямат присъединяване.

Аз желая да приказваме за системата по какъв начин да се смени. Оставете тези работи. Делян Пеевски може да го приказва всеки за това нещо. Аз мога да приказвам толкоз, колкото никой не може, тъй като имам специфични връзки с него. Така. Но не това е значимото, тъй като Делян Пеевски ще си отиде и по-късно ще пристигна различен като Делян Пеевски, в случай че не се смени системата. Нашата страна се назовава Република България. Знаете ли какво значи Република? Република значи това което е споделил Цицерон „ res publica res populi “ – държавните каузи са дело на народа.

Така, доста преди Делян Пеевски да се е появил на тоя бял свят е имало Конституция, която е била преди сегашната. И нейният член 7 споделя, тя е на по този начин наречената Народна Република България: „ Народните представители и съветници са виновни и се регистрират пред своите гласоподаватели. Те могат да бъдат отзовавани и преди периода, за който са определени “. Има и още един член, в тази, предходната Конституция: „ Съдиите и правосъдните заседатели са изборни. Те могат да бъдат отзовавани и преди периода, за който са определени “.

На настояването ни да отговори за какво въпреки всичко хората носят плакати с лика на сина му, той отклони тематиката с сбитото: Защо се фокусирате върху този въпрос?

За антиправителствените митингите:

Да, поддържам митингите във връзка с това да бъде изменена системата. Защото единствено в случай че някой подава оставка и пристигна някой различен, нещата няма да се трансформират.

Значи за митингите хората реагират по метод, по който реагираха няколко пъти в годините обратно. Това което е обезпокоително е, че точно хората, чиято специалност е в публичните науки, не способстват с нищо, с цел да се получи едно по-окончателно решение, което да удовлетворява хората. Такова дефинитивно решение е да се промени системата. Някои от хората го усещат и споделят, че желаят смяна на системата. Системата е основана порочно още 90-та година, когато излезе Конституцията. Тя е основана по този начин, че препятства присъединяване на хора в контрола на ръководството.

За основния прокурор Иван Гешев:

Моята оценка за работата на господин Гешев съм я изложил в няколко публикации. Вие, в случай че желаете мога да ви ги изпратя да ги публикувате. На малко е следната: господин Гешев за първи път прави, спрямо прокурорите преди него, някакви подчертани старания да се оправи с престъпност на битово равнище и да кажем на приблизително равнище и в същото време даже да глоби обособени олигарси. Но защото имаме подадени сигнали до него за, подадена за редовно източване на държавния бюджет и прокуратурата не реагира за това. Аз съм писал в тези публикации, че към момента Иван Гешев не смее да навлезе в територията на систематичната корупция. Не е Гешев най-важното. Най-важното е сега недоволството на хората и какво би трябвало да бъде направено.

За Висшия правосъден съвет (ВСС):

Те не извършват това, което им е вменено като обвързване, като членове на Висш съдебен съвет. Казано на битов език - много повърхностно си правят отговорностите.

Г-н Славчо Кънчев бе доста сладкодумен и настоя думите му да бъдат предадени пред читателите ни едно към едно. Какво тъкмо сподели бащата на Пеевски, можете да видите в рубриката „ Интервю “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР