Ако искаме силна и независима телевизия, тя трябва да е

...
Ако искаме силна и независима телевизия, тя трябва да е
Коментари Харесай

Емил Кошлуков: В пъти БНТ е по-зле от търговските телевизии

Ако желаеме мощна и самостоятелна телевизия, тя би трябвало да е и финансово обезпечена. С парите, които Българска национална телевизия получава сега, не можем да вършим стратегия. В пъти по-зле сме от комерсиалните малките екрани.
Това съобщи генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков. По думите му при заплатите в малкия екран, повода хората да остават да работят в Българска национална телевизия не е разумна - а магична.

" Безкрайно съм длъжен на всеки един - знам при какви условия работим, знам какви са заплатите и съм доста горделив, че тези хора всеки ден основават телевизия ", сподели Кошлуков.

По думите му 60 години не се навършват елементарно, само че Българска национална телевизия продължава да бъде знак и марка на качество, на обективност.

Със сигурност в този момент на пазара конкуренцията е жестока. Днес ситуацията на Българска национална телевизия е доста по-тежко и се надявам с общи старания на всички сътрудници да си върнем това първо място, което по завещание ни се пада. Ние сме били първи и би трябвало да бъдем първи.

По отношение на визията на малкия екран Кошлуков сподели, че има програмни ниши, които не са запълнени - нямаме младежко предаване, нямаме просветително предаване, имаме профилирани групи в публиката, които имат потребности, нужни са надписи на филмите и така нататък

Знам програмните ни дупки, знам площада за напредък, има предаване, които могат да станат още по-добри. Със сигурност можем да пуснем нова продукция. Развлекателните ни излъчвания се губят, евентуално ни би трябвало повече документалистика, за просвета, нямаме филми за известните хора. Трябва да имаме излъчвания за българите по света, би трябвало някой да пази тази еднаквост. Ще създадем предаване за модерни създатели в музиката, уточни той.

Всички българи би трябвало да разберем, че в случай че желаеме мощна и самостоятелна телевизия, тя би трябвало да е и финансово самостоятелна, обезпечена. С тези пари ние не можем да вършим стратегия. Ние сме в пъти по-зле от комерсиалните малките екрани. Ако желаеме да сме справедливи, почтени и правила, би трябвало да знаем, че имаме парите да вършим телевизия, без значение от всичко. Дали ще е % от бюджета. Но знаеш какъв брой получаваш. Българска национална телевизия заплаща над 6 млн. на година за разпространяване, с цел да може 4 %, които нямат кабели, да гледат с антена БНТ2, разяснява той.

Кошлуков съобщи, че е написал писма до бюджетната комисия, до Комисията по медии и просвета, до Съвет за електронни медии, че смъква двата канала БНТ2 и БНТ3 от мултиплекса. Те ще продължат да се излъчват по кабел, като по този начин малкия екран ще спести над 5 млн. на година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР