Ако искаме невероятни забележителности, богата култура и страхотно съотношение цена/качество,

...
Ако искаме невероятни забележителности, богата култура и страхотно съотношение цена/качество,
Коментари Харесай

Столицата, обявена за най-евтината туристическа дестинация за 2024 г

Ако желаеме невероятни забележителности, богата просвета и ужасно съответствие цена/качество, Ню Делхи публично е мястото, където да отидем.

Индийската столица преди малко беше оценена като най-евтината туристическа дестинация в света за 2024 година, доказвайки, че не е нужно да ограбим банка, с цел да се насладим на страхотно пътуване.

Изследванията на Wethrift преглеждат фактори като цената на настаняването, храната, атракциите и превоза, с цел да проучват местата с най-рентабилен резултат по света, като Ню Делхи излиза на първо.
 Снимка 649894

Градът получава резултат от 69.2 от 80, побеждавайки Ханой във Виетнам (63/80), Кайро в Египет (61/80) и Истанбул в Турция (59,3/80), с цел да заеме челното място.

Според изследването настаняване през уикенда в Ню Делхи за двама души ще ни коства приблизително към 90 лева, до момента в който извършването на покупки на някои основни продукти в дребен хранителен магазин излиза към 40 лева И това е най-евтиното от всички дестинации в листата, които по никакъв начин не са малко.
 Антверпен -
Коя е " кокаиновата столица " на Европа

Рекордите на 2023 година

Билетите за атракции и туристически обиколки са приблизително към 118 лева, повече от четири пъти по-малко от тези в Канкун и половината от цената в Доха или Барселона. Като се има поради, че градът е дом на редица спиращи дъха места - от музея Rashtrapati Bhavan до обекта на международното културно завещание на ЮНЕСКО - гробницата на Хумаюн, определено си заслужава да бъде посетен. 
 Снимка 649897

Друго нещо, с което Ню Делхи е прочут, е неговата фамозна кухня, предлагаща улична храна от международна класа на извънредно рационални цени. От Metro ни поучават да с отправим към Jama Masjid за апетитен овнешки бура кебап, пазара Karol Bagh за идеално фалшифициран chole bhature (специално пържено хлебче) или Lajpat Nagar, с цел да опитате пържени момо, които се топят в устата ни.
 От Джакарта в Нусантара - по какъв начин Индонезия ще реалокира столицата си
Как и за какво Индонезия строи нова столица от нулата

Един от най-амбициозните и скъпи планове в света

Най-хубавото е, че ще похарчим приблизително само около 5 лева за храната си, а напитка, за да преглътнем всичко това, е единствено към 2.50 лева

Транспортът тук също е на ниска цена, като пътуването коства приблизително под един лев. Можем да се придвижваме в Ню Делхи с таксита или рикши, или да вземем метрото, което предлага високоскоростни услуги до 255 станции в района.
 Снимка 649895

Трябва да се обърне внимание на проблеми като рискови горещини  и махленски тормоз, в случай че решим да отидем в Ню Делхи, само че в случай че вземем нормалните защитни ограничения и следваме формалните препоръки, можем да понижим риска от всевъзможни възможни произшествия, които може да възникнат по време на пътуването ни.
 Най-опасните за посещаване страни през 2024 година
Защо Турция е измежду най-опасните за посещаване страни през 2024 година

За какво да внимаваме

Туристите, които са прекарали известно време в града, хвалят неговия интересен нощен живот, историческа архитектура и огромно многообразие от места за извършване на покупки. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР