Ако искаме да няма риск за рафинерията и горивата, трябва

...
Ако искаме да няма риск за рафинерията и горивата, трябва
Коментари Харесай

Николай Денков: Ако искаме да няма риск за рафинерията и горивата, трябва да се спазват сроковете в доклада за дерогацията

Ако желаеме да няма риск за рафинерията и горивата, би трябвало да се съблюдават периодите в отчета за дерогацията на Народно събрание. Минималните периоди за унищожаване на дерогацията са: след 31 декември – не повече от 50% съветски петрол. След 31 януари – не повече от 25% и от 1 март – напълно неруски петрол. Всяко редуциране на периодите усилва рисковете от нарушение на активността на рафинерията. Това сподели министър председателят Николай Денков след съвещанието на Съвета по сигурността поради Закона за дерогацията.

„ Искам да подчертая, че ние обсъждаме какви са рисковете за работата на рафинерията, тъй че тя да не спре, в случай че не получи нефт. И вторият риск за това какво може да се случи на пазара на горива при понижаване на потенциала на работа или прекъсване на работа на рафинерията “, добави Денков.

ГЕРБ-СДС напуснаха преди края на Съвета, като оповестиха, че е „ загуба на време “. На Съвета бяха разисквани последствията и рисковете за националната сигурност от възможното приемане на закона, съгласно който в тридневен период отпада дерогацията на съветския нефт.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР