Ако искаме да излезем от здравната криза, здравният министър трябва

...
Ако искаме да излезем от здравната криза, здравният министър трябва
Коментари Харесай

Проф. Герджиков от Пловдив: Здравният министър да отмени зап...

Ако желаеме да излезем от здравната рецесия, здравният министър би трябвало да анулира заповедта, с цел да не се разделят жителите, а господин Румен Радев да възобнови работата на Националния действен щаб. Тези рекомендации даде претендент за президент проф. Анастас Герджиков, помолен за коментар от репортера на „ Марица”.



Проф. Герджиков беше в Пловдив дружно с претендента за вице президент Невяна Митева, с цел да се срещне с жители пред шатрата на ГЕРБ на Главната. Симпатизантите се снимаха с двамата за спомен, желаеха подписи и питаха по какъв начин ще оказват помощ за рецесията в страната. Пред шатрата пристигнаха и деятелите от ГЕРБ отпред с локалния водач Иван Тотев.



„ Голяма неточност е, че през последната година господин Радев, а и доста от министрите в служебното държавно управление постановиха най-различни разграничителни линии сред българските жители. Със заповедта се вкарва нова разграничителна линия по отношение на това кой е имунизиран и кой не. Това не трябва да се позволява. Аз съм от първите имунизирани, не съм срещу имунизациите, само че не считам, че би трябвало да има наложителна имунизация ", разяснява проф. Герджиков.



Той уточни, че мярката за наложителен зелен паспорт е съответна за други страни, където има 70 – 80 % имунизирани, до момента в който в България те са 20 – 25%. „ С тази заповед от четвъртък доста браншове ще спрат да работят, а лекарите, които не са имунизирани и не са преболедували, няма да могат да вървят на работа, в случай че не си вършат тестове”, предизвести претендентът за президент.

Ректорът даде образец с висшите учебни заведения, които към този момент година и половина се оправят със обстановката, като постъпват по най-мъдрия метод.” Когато това беше належащо, прекосяваха към онлайн образование, без да се постанова някой извън да ги затваря”, посочи професорът.

Той подсигурява, че ще има държавно управление, в случай че бъде определен, като означи, че на първо време би трябвало да се реши политическата рецесия в страната. Проф. Герджиков подсети, че два пъти опитите за съставяне на държавно управление се провалят. Според него повода е, че президентът извършва официално задължението си за съвещания с политическите сили.

Професорът даде обещание, че, в случай че бъде определен, ще откри метод партиите да се схванат, да намерят общи цели и да сформират държавно управление. Ако избегнем политическата рецесия, ще се оправим и с ценовата рецесия с 5 – 6 ограничения. " Сред тях са понижаване на Данък добавена стойност и акцизите, което чехите към този момент направиха, държавни помощи на компаниите,за което би трябвало да се водят договаряния с Европейски Съюз, само че те бяха ненадейно прекъснати. Така ще се оказват помощ и жителите, които ще усетят от 1 януари високите цени”, заключи претендент – президентът.

Снимки от Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР