Ако искаме да доживеем до старини, дори да стигнем 100,

...
Ако искаме да доживеем до старини, дори да стигнем 100,
Коментари Харесай

Колко определящо е местоживеенето ни за по-дълъг живот

Ако желаеме да доживеем до старини, даже да стигнем 100, тогава деликатно би трябвало да помислим за мястото, където живеем, тъй като то може да повлияе на възможностите ни за дългоолетие.

Това сочат данните от ново изследване, извършено от учени от Медицинския лицей Елсън С. Флойд на Вашингтонския университет, което преглежда данни за близо 145 хиляди умряли възрастни, които са живели в щата Вашингтон и са умрели на 75 или повече години.

Изследователите проучват информация за възрастта, пола, расата, равнището на обучение, фамилния статус на всеки човек, както и къде е живял по време на гибелта си. След това те вършат оценка за разнообразни фактори, в това число пешеходните зони, равнищата на замърсяване на въздуха и количеството зелена повърхност.
 Времето, възрастта и за какво ни се коства, че минава по-бързо, когато остаряваме
Защо когато остаряваме, времето лети

Прост отговор на комплициран въпрос

Резултатите, оповестени в Международното списание за екологични проучвания и публично здраве, демонстрират, че тези, които са живели в пешеходни зони и в региони, в които е имало многообразие от възрасти, са по-склонни да доживеят до своя 100-ен рожден ден.
 Снимка 485455

Допълнителен разбор също сподели, че животът в градски регион или по-малък град, който има по-висок социално-икономически статус, също е обвързван с по-дълъг живот.

Други фактори, свързани с достигането на столетническа възраст, включват овдовяване, бракоразвод, разлъка или в никакъв случай човек да не е бил женен, спрямо тези, които са се женили, хората от бяла раса и дамите.

" Нашето изследване прибавя нови към възходящия брой доказателства, че обществените и екологичните фактори способстват доста за дълголетието ", споделя създателят на проучването Раджан Бхардвай. Той прибавя, че предходните проучвания потвърждават, че генетиката изяснява единствено към 20 до 35 % от шанса на някой да доближи столетническа възраст. Това значи, че доста фактори са от решаващо значение, сред които безспорно попада и това къде живеем, пишат от Malay Mail.
 Монако, Япония, Исландия, Южна Корея - кои са страните с най-вече дълголетници
Страните, в които се живее най-дълго

Какво можем да научим от тях
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР