Ако иска да влезе в Шенген, България трябва да строи

...
Ако иска да влезе в Шенген, България трябва да строи
Коментари Харесай

Иван Гешев: Ако иска да влезе в Шенген, България трябва да строи не центрове за незаконни мигранти, а затвори

„ Ако желае да влезе в Шенген, България би трябвало да строи не центрове за противозаконни мигранти, а затвори. Вече е ясно, че Шенген по въздух е цялостен неуспех. Поредната „ ала-бала “. Параван, зад който алчните каналджии от държавното управление вкарват скрито в страната ни хора, чието място не е измежду нас и нашите деца на улицата. “ Това написа във фейсбук някогашният основен прокурор Иван Гешев.

SafeNews разгласява целият текст без редакторска интервенция.

С сътрудниците от Платформа „ Граждански Блок “ сме мощно обезпокоени от внезапно увеличаващия се брой мигранти, които се движат на огромни групи по улиците на Столицата и основават проблеми за жителите, като нарушават публичния ред. Очевидно е, че това отрицателно събитие не е инцидентно и има директна връзка със договорката наречена „ въздушен Шенген “.

Убедени сме, че държавното управление крие каква е действителната конюнктура в страната, както и че в случай че сделките бяха „ положителни “, те нямаше да се пазят в загадка от обществото.

Затова през днешния ден входирахме две претенции по Закона за достъп до социална информация. Първото е отправено до министър-председателя в оставка Николай Денков. От него чакаме да разберем дали има подписано съглашение с Република Австрия за връщането на мигранти към България и в случай че да – какви съответни задължения са поели двете страни по него.

Също по този начин сме възмутени от безпределно толерантното отношение на правораздавателните и правоохранителните органи към казуса. Напомняме, че противозаконното прекосяване на българската граница е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, което се санкционира със затвор. В този смисъл недоумяваме за какво хора, които потвърдено са погазили българските закони не престават да се разхождат на независимост и да тормозят жителите с непристойното си държание.

Затова второто ни запитване е отправено към министъра на правораздаването в оставка Атанас Славов (към момента подсъдимо лице по Наказателния кодекс). Настояваме да знаем какъв е броят на лицата, които изтърпяват дейно наказване отнемане от независимост наказани по съставите на Наказателния кодекс, свързани с нелегално прекосяване на държавната граница на Република България.

От отговорите на тези въпроси ще стане ясно дали държавното управление работи за народа или за себе си, дали се стреми към действително присъединение към Шенген или всичко е единствено заемане на героична поза. За нас няма подозрение.

Ако желае да влезе в Шенген, България би трябвало да строи не центрове за противозаконни мигранти, а затвори. Вече е ясно, че Шенген по въздух е цялостен неуспех. Поредната „ ала-бала “. Параван, зад който алчните каналджии от държавното управление вкарват скрито в страната ни хора, чието място не е измежду нас и нашите деца на улицата.

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Коментари.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР