Ако институциите бяха по-независими и си вършеха работата, както трябва,

...
Ако институциите бяха по-независими и си вършеха работата, както трябва,
Коментари Харесай

Радев: Защо предишният премиер пуши пури с хазартни босове, на които се опрощават огромни дългове?

„ Ако институциите бяха по-независими и си вършеха работата, както би трябвало, ние нямаше да стигнем дотук. Ако от медиите бяха задавани значими въпроси, да вземем за пример, „ Защо предходният министър-председател пуши пури с хазартни босове, на които се опрощават големи задължения? “, „ Защо играе карти и върви на лов с мастити олигарси, които печелят големи публични поръчки? “. Това не е знак против страната, това е знак за страната ни и българското общество “.
Това съобщи във връзка президентът Румен Радев, който следи демонстрациите на качества на участниците в учението „ Strike Back 21 “ на образователен полигон „ Корен “ край Хасково.
 Румен Радев с коментар за глобите против Пеевски и Божков Румен Радев с коментар за глобите против Пеевски и Божков
Когато аз приказвах, мнозина мълчаха. Това беше сбитият коментар на президента Румен Радев по отношение на наложените от Съединени американски щати наказания на Пеевс...
" Приветствам решимостта на държавното управление на Съединени американски щати да поддържа българското общество в устрема и напъните му за повече бистрота и правдивост. Да, посочените са част от хората, които корумпират, само че напълно наша отговорност е да стигнем до край и да кажем кои са корумпираните, съобщи президентът. " Редно ли е зад Океана да ни кажат, че тук се правят закононарушения, а прокуратурата да не ги вижда. Прокуратурата взе страна на статуквото. Васил Божков беше ударен, откакто е спрял да си заплаща „ такса успокоение “, разяснява още Радев.
Президентът разяснява рокадите в Министерство на вътрешните работи и службите, наблягайки, че Бойко Рашков „ извършва отговорно своята задача “. „ Министерство на вътрешните работи е завладяно от режима, който ни докара да сме най-бедната страна в Европа. Трябва да има безапелационна смяна “, добави Радев.
" Финансовото обезпечаване на Въоръжените сили би трябвало да се изразходва по допустимо най-хубавия метод – ефикасно, дейно, транспарантно. Армията изостана години наред в своето финансиране. Проблемите, които би трябвало да се вземат решение са доста и по тази причина е значимо всеки лев да се изразходва транспарантно и да води към отбранителни качества ", добави той. 
Президентът поздрави военнослужещите, участващи в учението, за демонстрираните качества, съгласуваност, взаимоотношение и висока подготовка. „ Това обучение сподели мотивация, обмисляне на извънредно високо равнище и най-много осъществяване с доста стройна организация по връзка, съгласуваност и ръководство в комплицирана среда “, уточни още Румен Радев.
 ГЕРБ с остра позиция след офанзивите на служебния кабинет против Гешев ГЕРБ с остра позиция след офанзивите на служебния кабинет против Гешев
От партия ЕРБ излязоха с остра позиция след офанзивите на служебния кабинет на Румен Радев против основния прокурор Иван Гешев. В писмото п...
Държавният глава поздрави и управлението на Министерството на защитата, Щаба на защитата, Командването на Сухопътни войски и командването на 2-ра механизирана бригада за извършеното тактическо обучение и го дефинира като доста сполучливо поради комплицирания разбъркан състав. „ Български, гръцки и румънски военнослужещи действаха в действително време при натоварен огън и маньовър. Това приказва, че Българската войска може да работи дейно в комплицирана тактическа конюнктура и в интернационална среда “, акцентира президентът.
Темата на тактическото обучение на „ Strike Back - 2021 “ беше „ Настъпление на интензивен механизиран батальон от директно прикосновение “. В него участваха близо 800 военнослужещи от Сухопътните войски на България с до 210 единици бойна и профилирана техника, както и бойна тактическа група от Гърция, лекопехотен взвод от Румъния и взвод курсанти от НВУ „ Васил Левски “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР