Ако информационната система няма достъп до базата данни за платените

...
Ако информационната система няма достъп до базата данни за платените
Коментари Харесай

Прекратяват ГТП на кола ако електронната система не потвърди че има данък и ГО

Ако осведомителната система няма достъп до базата данни за платените наложителни застраховки, се вписва номерът на знака към съответната застрахователна лавица

Годишен механически обзор на автомобила към този момент ще бъде прекратяван, в случай че в осведомителната система няма дании за заплатен пътен налог на транспортното средство. Промяната се постанова поради изменение на Наредба Н-32 за периодическите прегледи за инспекция на техническата редовност на пътните транспортни средства, оповестиха от СБА.

Преди началото на обзор на транспортно средство ще бъдат проверявани показаните по член 30 от Наредбата документи. След започване на прегледа се ревизират резултатите от автоматизираната инспекция в осведомителната система по член 11, алинея 3 от Наредбата за съществуването на платени: наложителна застраховка " Гражданска отговорност " на автомобилистите и наложителна застраховка " Злополука " на пасажерите – когато такава се изисква; налог върху транспортното средство.

Когато осведомителната система по член 11, алинея 3 няма достъп до базата данни за платените наложителни застраховки, ръководителят на комисията вписва в осведомителната система номера на знака към съответната застрахователна лавица. Когато при автоматизираната инспекция не се получи удостоверение, че не се дължи налог върху транспортното средство и/или наложителна застраховка (когато има достъп до базата данни за автомобилните застраховки), ръководителят на комисията отразява несъответствията в протокола (приложения No 9, 10, 11 или 15) и не прави периодическия обзор на ППС /първоначалната инспекция на уредбите, които разрешават работата на мотора с ВНГ или СПГ, гласят измененията, влезнали в действие от 20 май т.г.

Така, без значение от документите за заплатен налог, които лицето показа пред комисията, годишен механически обзор не следва да се прави, в случай че автоматизираната инспекция не е удостоверила, че не се дължи налог върху транспортното средство и/или наложителна застраховка (ако, несъмнено, системата на пункта за ГТП има достъп до базата данни за автомобилните застраховки).
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР