Ако имате стар автомобил, от който няма да се нуждаете

...
Ако имате стар автомобил, от който няма да се нуждаете
Коментари Харесай

Как да действаме със старата кола - за скрап или да я продадем


Ако имате остарял автомобил, от който няма да се нуждаете от тук нататък, пред вас има три разновидността, всеки от които може да има по-малко или повече позитивни и негативни страни (във всеки случай доминират различни).
Възможност номер едно
Първият вид има най-вече отрицателни страни и се показва в това да оставите колата да ръждясва пред блока или в гаража, от което няма да има печеливши - нито във вашето семейство, нито измежду съседите, които гледат раздрънканата трошка пред вас.

В София е цялостно с такива образци, изключително в по-бедните квартали на север. Но без значение от мястото, на което живеете, въпреки всичко вероятността да сте виждали или даже околните ви да са имали такава кола е огромна.

Във всеки случай, добре е да сме образец за останалите, а не да сме следващите тарикати, които желаят да оставят боклуците си някъде просто по този начин.
Възможност номер две
Втората алтернатива е да продадете колата на някой, който демонстрира интерес към нея и желае да я кара. Този вид може да бъде най-хубав от финансова позиция, само че важи само в случай че колата става за каране или за ремонт). Тук преимуществата са:

Ще получите (вероятно) относително добра цена;

Колата ви ще получи още един късмет (ако сте привързани към возилото и ви е жалост да го оставите за скрап);

Ще можете по-лесно да си купите нов автомобил с полученото.
Възможност номер три
Третата опция, която имате, евентуално за доста от вас ще е най-атрактивна, защото ще ви спести доста време и търсене на решение, а в това време, това може да ви разреши да се възползвате от шанса да спечелите малко пари от към този момент ненужната движимост.

Тук става дума за разновидността да (вижте предложенията на KolaZaSkrap.bg). Тук има много преимущества, които мъчно можем да обхванем на малко, само че те най-общо са следните:

Няма да се постанова да търсите купувач;

Ако колата е отвън придвижване, ще има кой да я вземе от мястото;

Няма да се постанова да я ремонтирате или даже да я вършиме да наподобява добре;

Няма да се постанова да чакате;

Ще получите добра цена;

Не на последно място, ще постъпите отговорно към природата.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР