Ако имате симпатично лице, което обаче не внушава особен авторите,

...
Ако имате симпатично лице, което обаче не внушава особен авторите,
Коментари Харесай

Не сте ли твърде млади за предпримачество?

Ако имате симпатично лице, което обаче не внушава необикновен създателите, би трябвало ли да се страхувате от опцията кариерата ви като бизнесмен да пострада, поради метода, по който изглеждате? В последна сметка, кой би застанал зад бизнес, чието лице е човек, който не би изглеждал не на място в близката гимназия?

Собствениците на бизнес с бебешко лице и бизнесмените, които са в действителност млади и наподобяват на тяхната възраст, би трябвало да се преценяват: не всеки счита, че младежкият ви тип е просто минус. Например, ново изследване, водено от професор по маркетинг в Университета на Станфордския университет, открива, че когато наемащите мениджъри получават избор сред потвърдени качества и измамлив капацитет, те постоянно избират вълнението на непроверения, само че обещаващ претендент.

Хората с „ бебешки лица “ и младите бизнесмени, чиято възраст не може да бъде сбъркана, в реалност нямат причина да се тормозят, тъй като не всички считат младоликият им тип за минус. Прочуване на бизнес учебно заведение на Станфордския университет открива, че когато биват изправени пред избор сред потвърдени качества и огромен капацитет, мениджърите, отговарящи за назначението на нови чиновници, постоянно избират тези претенденти, които наподобяват по-обещаващи в дълготраен проект и могат да внесат свежи хрумвания в компанията.

„ Потенциалът да бъдеш добър в нещо може да бъде за предпочитане от това в фактически да се справяш чудесно с дадена активност “, споделя водещият откривател в прочуването Закари Тормал.

За младите бизнесмени това значи, че тяхната възраст може да се преглежда като база за евентуален напредък и да им носи преимущество спрямо на пазара, които вложителите преглеждат като по-сигурни, само че не и изключително забавни или вдъхновяващи залози.

 Резултатите от това проучване наподобява дават отговор на персоналния опит на младия бизнесмен Търсдей Брам, който размишлява върху въпроса „ Подценяват ли ви останалите, тъй като сте младолики? “ в блога the Young Entrepreneur Council. Тя признава, че има хора, които се отнасят с неуважение и надменност към по-младите от тях, само че има и такива, които се зараждат с сила от контактите със зелени бизнесмени.

„ Разбира се, постоянно ще има хора, които считат, че „ децата “ не би трябвало да ръководят бизнес. Като под деца те имат поради всички на възраст под 40 години. Дръжте се учтиво към тези динозаври. Това единственото нещо, което би трябвало да извършите. Не е нужно да ги печелите на ваша страна, да ги притегляте като клиенти или пък да ги опознавате. Носете младостта си гордо “, поучава тя.

„ Превърнах младежкият си външен тип в нещо като бизнес стратегия… Полагам огромни старания, с цел да отсея хората, с които желая да върша бизнес, от всички останали, още преди да сме заговорили за вероятни взаимни планове. Моят външен тип е един от филтрите, които ми оказват помощ с тази цел “, споделя Брам.

Тя също по този начин споделя, че е сюрпризирана от това какъв брой доста хора реагират позитивно на външния и тип.

„ Има хора, които възприемат блестящо оцветената ми коса и младежкия ми жанр на обличане като знак за убеденост. Не се опасявайте да употребявате външния си тип като инструмент за създаване на доверие “, споделя Брам.

………….

Джесика Стилман , бизнес блогър, за

Превод и редакция: Георги Георгиев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР