Ако имате проблем с неприятната мухлясала миризма, която е обхванала

...
Ако имате проблем с неприятната мухлясала миризма, която е обхванала
Коментари Харесай

Как може да се отървете от мухлясалата миризма в дрехите?

Ако имате проблем с неприятната мухлясала миризма, която е обхванала облеклата ви, значи сте на вярното място. Създадохме най-подробното управление по тази тематика. Благодарение на него ще научите по какъв начин да премахнете мухлясалата миризма от облеклата по най-лесния метод.

След измиване и сушене облеклата би трябвало да са меки и ароматни. Ако това не е по този начин, значи или домакинският апарат е повреден или е употребен погрешно, или е имало друга немарливост. А може и да има доста...

Затова в управления от този вид той освен дава най-хубавите решения на казуса, само че и препоръки по какъв начин да го предотврати.

Начини за унищожаване на мухлясала миризма от облеклата

Повечето от методите се концентрират върху домашни и естествени средства, в действителност някои трикове. Най-важното е, че те са елементарни, безвредни и ефикасни. И това е смисълът, нали?

Ето ги и тях:

1. Изперете облеклата няколко пъти - елементарен съвет за начало, само че в случай че мухлясалата миризма е към момента задоволително лека, може да е задоволителен спомагателен цикъл на пране. Винаги регулирайте температурата на водата до оптималната позволена стойност от измития материал.

2. Поставете тъканите във вряща вода - несъмнено, това не се отнася за деликатни тъкани като кърпи или чаршафи. Пригответе огромна тенджера, поставете всичко в нея и я залейте с вряла вода. След 5 минути деликатно излейте водата и изперете тъканите в подобаваща за тях стратегия за пране.

3. Използвайте бял оцет - белият оцет се появява в множеството управления от този вид. Той се оправя съвършено с бактерии, варовик и неприятни миризми. Как би трябвало да се употребява? При пране налейте чаша оцет (приблизително 250 мл). Той ще убие бактериите, ще отстрани мухлясалата миризма. О не, само че миризмата на оцет не би трябвало да се задържа върху облеклата след измиване - не се опасявайте от това. Никога обаче не използвайте балсамов оцет. Той може да оцвети облеклата ви.

4. Използвайте сода за самун - мухълът е изключително твърдоглав и е затънал крепко в облеклата ви? Подкрепете се със сода за самун! Принципът е същият като при измиване с оцет, т.е. чаша разтворена сода, която се изсипва вместо праха или комбинирано  с него. Задайте допустимо най-висока температура на пране, само че в сходство с рекомендациите на етикетите на облеклата.

5. Използвайте портокалова кора - цитрусовите кори са ефикасни при попиване на миризми. Поставете ги с облеклата си в завързана торба или раница и ги оставете за една нощ. Както пръскането на алкохол или оцет, по този начин и потреблението на цитрусови кори също са способи да се отървете от неприятните миризми от облеклата си.

6. Излагайте облеклата си на слънчева светлина - сушенето естествено има своите преимущества. Слънцето убива някои бактерии, причиняващи миризми. Свежият въздух също оказва помощ, като усъвършенства въздушния поток сред влакната на тъканите. Този способ работи най-добре за памучни и вълнени облекла. Не забравяйте, че слънчевите лъчи могат да избелят цвета на някои тъкани, стига да са изложени на тях по-дълго. В случай на синтетични нишки, методът няма да бъде толкоз ефикасен, макар че ви предлагаме също да ги излагате на естествена светлина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР