Ако имате много бели дрехи в гардероба си, знаете, че

...
Ако имате много бели дрехи в гардероба си, знаете, че
Коментари Харесай

Най-добрите домашни методи да върнете белотата на прането

Ако имате доста бели облекла в дрешника си, знаете, че те изискват специфични грижи. Само тогава те ще могат да запазят съвършения си тип за по-дълго време. Бялото наподобява доста естетично във всеки жанр, само че белите облекла се замърсяват доста бързо и също така губят цвета си при всяко пране и по едно и също време стават сиви. За страдание, след известно време белите облекла ще изгубят първичния си искра. За да го възстановим, имаме потребност единствено от домашни способи за избелване на облекла.  Няма потребност да употребявате химикали, тъй като материалите, които всеки от нас има вкъщи, са задоволителни. Ето най-често употребяваните способи!

Използвайте лимон

Ако материалите, които са устойчиви на високи температури (като кърпи или спално бельо), потъмнеят, можете сполучливо да ги накиснете в гореща вода с лимон. За да извършите това, сварете вода в огромна тенджера и прибавете към нея няколко резенчета лимон. Поставете белите облекла във водата, приготвена по този метод. Те би трябвало да останат в разтвора за един час. След това ги извадете и ги измийте както нормално.

За да разберете по какъв начин вярно да перете даден плат, прочетете записа за маркировките върху етикетите. Следвайки рекомендациите и инструкциите на производителя, ще избегнете неприятни изненади, свързани с излагането на облеклата ви на нездравословното влияние на прекалено високи температури или химически препарати. Ако желаете да избелите облеклата вкъщи, лимонът е потребен освен за пране, само че и за изплакване на облекла. За да извършите това, изсипете половин чаша лимонен сок в контейнера за изплакване. Ако производителят не предлага друго, изперете прането при висока температура. Ако желаете още по-добър резултат, можете да изсушите облеклата си на слънце. УВ лъчението ще направи тъканите ви снежнобели.

Домашни способи за избелване на облекла - оцет

Добавете една лъжица оцет към прането вместо омекотителя за тъкани. Това ще накара белите облекла да възвърнат предходния си искра и също по този начин ще бъдат омекотени. Остатъците от перилен препарат, които са се натрупали в облеклата при предходно пране, ще бъдат отстранени. Оцетът е най-популярните избелващи артикули. Нищо извънредно! В последна сметка той е извънредно на ниска цена и елементарно наличен.  

Изплакване със сода за самун

Друг домакински метод за унищожаване на петна и избелване на облеклата е да ги накиснете в 4 литра вода с 1 чаша сода за самун. Трябва да ги оставите в такова изплакване за 30 мин. и по-късно да ги измиете както нормално. Белите облекла още веднъж ще зарадват с цвета си. Можете също да употребявате сода за самун, като добавите половин чаша непосредствено в пералнята. 

Ако облеклата ви имат дълбоки и сложни за унищожаване петна, смесете сода бикарбонат с лимон и я нанесете върху мръсните зони. Тази примес ще ви накара да се отървете даже от упоритите замърсявания.

Свойствата на содата за самун и разрешават да проникне изцяло в тъканите, с помощта на което облеклата са доста добре почистени и избелени. Освен това содата за самун, сходно на оцета, има омекотяващи свойства. Това прави ненужно потреблението на омекотител, защото облеклата стават доста по-приятни на досег.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР