Ако имате международни паспорти - по-добре си ги носете за

...
Ако имате международни паспорти - по-добре си ги носете за
Коментари Харесай

По-добре с паспорт в Турция въпреки указа на Ердоган - ето защо

Ако имате интернационалните паспорти - по-добре си ги носете за пътешестване в Турция, поучават туристически сътрудници, които в последните седмици се виждат в знамение поради рестриктивните мерки, налагани на българи с персонални карти. Причината е, че се получава хартиена бланка на границата, на която граничарите и митничарите от южната ни съседка удрят печатите, оповестява " Флагман ". 

Трябва обаче да пазите хвърчащото листче като очите си, тъй като в случай че го загубите ще имате огромни проблеми при противоположното връщане в България, предизвестяват постоянно преминаващи.

Заради това - носете си паспортите, с тях става по-лесно и по-бързо.

Съветът е да се въздържате от пътешестване до Турция най-малко до 7-8 септември, защото в този момент прекосяването и през трите гранични пункта - Капитан Андреево, Лесово и Малко Търново е кошмарно. 

Иначе в последните седмици доста компании пускат еднодневни екскурзии на цени от 30-35 лв..  Една турска лира е 11 стотинки, а цените са извънредно атрактивни. Може да пазарувате с кредитни и дебитни карти, които се одобряват съвсем на всички места и превалутирането е по централния курс, може и да обмените пари в центъра на Одрин, освен това много преференциално. 

До синия пазар има аптека, където цените са атрактивни. Дрехите са доста евтини по пазарите, а в моловете са близки до тези в Бургас. В дребните магазинчета по основната улица може да намерите доста преференциални костюми и рокли, а в случай че търсите нещо още по-изгодно - отидете до прилежащия на Одрин град Чорлу, където е още по-евтино.

Заради българските туристи, търговците в Едирне подвигнаха цените в последните месеци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР