Ако имате мазна кожа, пропуснати менструални цикли или проблем с

...
Ако имате мазна кожа, пропуснати менструални цикли или проблем с
Коментари Харесай

Тези 10 симптома издават проблем с яйчниците

Ако имате мазна кожа, пропуснати менструални цикли или проблем с тежестта, може да мислите, че тези проблеми са просто естествена част от живота ви и ще минат от единствено себе си. Но някои издайнически знаци в действителност могат да бъдат признаци, че имате синдром на поликистозните яйчници, прочут също като СПКЯ или някакво друго нарушаване. Понякога лишава месеци, даже години, до момента в който се откри проблем, по тази причина е добре да не пропускате годишните профилактични прегледи.
1. Засилено окосмяване
Вашият доктор може да назова това „ хирзутизъм “. Нежеланите косми на нетипични места по тялото като брадичка, гърди, стомах или пръсти на краката са постоянно срещан признак.
2. Косопад
Жените с СПКЯ могат да виждат изтъняване на косата и даже плешиви места, което може да се утежни след 30-годишна възраст.
3. Акне или мазна кожа
Хормоналните промени могат да причинят мазна кожа и пъпки, най-често в Т-зоната и брадичката. Разбира се, можете да имате тези кожни проблеми и без тази диагноза.
4. Потъмняване на кожата
Възможно е да забележите тъмни, грапави петна върху кожата под мишниците или гърдите, на тила и в региона на слабините. Това положение се назовава акантазоси нигриканс.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР