Ако имате куче, със сигурност му мислите доброто – искате

...
Ако имате куче, със сигурност му мислите доброто – искате
Коментари Харесай

12 неща, с които вредите на кучето си, без дори да подозирате – част I

Ако имате куче, сигурно му мислите положителното – желаете да е в положително здраве и да има дълъг и благополучен живот. Понякога обаче се оказва, че вършим неща, с които в действителност му вредим, без даже да си даваме сметка. Ето някои от най-честите неточности, които можете да допуснете като стопани на куче:

1. Да изберете несъответствуваща каишка

На първо място би трябвало да решите дали въобще ще слагате на кучето си каишка, или не, в случай че няма съответен закон за това. Ако кучето е прекомерно огромно и би смутило хората, в случай че демонстрира експанзия, в случай че има навика да тича и да не се връща, когато го повикате, то каишката е напряко наложителна. Най-важното следователно е да изберете подобаващия размер, тъй че да не е нито прекомерно необятна, нито прекомерно тясна и да лимитира косматия ви другар. Опитайте с тази универсална инспекция – при дребни и междинни кучета: в случай че можете да мушнете свободно един пръст сред каишката и врата му, значи всичко е наред. Ако кучето е огромно, проверете с два пръста.

2. Да оставите кучето единствено в колата

Ако можехме, щяхме да го напишем с още по-гигантски букви: НИКОГА, но НИКОГА не оставяйте кучето си единствено в колата. При никакви условия. Според проучване температурата в колата може да се повиши с близо 15-20 градуса единствено за 10 минути даже да сте паркирали на сянка. Имайте поради, че кучетата не се потят като хората и претоплянето, водещо до топлинен удар, може да се случи доста по-бързо, в сравнение с допускате.

3. Да не обръщате внимание на зъбите на кучето си

Всички знаем, че кучето има зъби. Следователно същите тези зъби понякога би трябвало да се мият с четка. По същия метод, както вие миете вашите. И това е напълно съществено! Препоръчително е да започнете да го вършиме още до момента в който кучето е малко, с цел да свикне по-лесно. Някои стопани считат, че е задоволително да дадат на кучето си нещо за дъвчене, пръчка, кокал и това ще замести миенето на зъби. Така както дъвката не замества миенето на вашите зъби, по този начин и пръчката не може да свърши същата работа за кучето – най-малкото, тъй като тя не доближава до задните зъби, които и се скапват най-лесно. Не използвайте четка и паста за зъби от аптеката, от която пазарувате за вас. Купете паста и четка за зъби от зоомагазин или попитайте вашия ветеринар.

4. Да му позволявате да яде всичко

Никога не хранете с вашата храна кучето си, тъй като тя е прекомерно солена, пикантна и мазна за него. Разбираме какъв брой е изкушаващо да гледате по какъв начин кучето ви се радва на кренвирш или парче колбас и евентуално си мислете, че по този метод сте го наградили, само че в действителност му вредите. По-голямата част от човешката храна е не просто нездравословна, а напряко рискова и даже животозастрашаваща за вашето куче. В никакъв случай не давайте на домашния си любим остатъците от вечерята. Ако през цялото време го научите, че не му е разрешено да се приближава до масата и да „ проси ” храна, няма да го прави. Кучетата са отлични възпитаници, бъдете положителни учители!

5. Да заведете пале в кучешка градинка

Вярно е, че като цяло кучетата са отзивчиви същества, само че помислете си доста добре дали е рационално да водите напълно малко кученце, още пале, в кучешка градинка или парк. Да стартираме с това, че кучетата са преносители на разнообразни болести и заболявания. На второ място, огромните кучета могат да бъдат много груби, когато си играят и тичат в близост, и по никакъв начин не е изключено да изплаши съществено и даже несъзнателно да нарани вашето кутре. Така че ви предлагаме да помислите за разходка из квартала или обиколка на блока.

6. Да прилагате физически санкции

Да, кучетата се нуждаят от дисциплинираност, само че не и чрез физически санкции. На първо място, това е малтретиране на животно. Второ, няма да подейства и единственото, което ще постигнете, ще бъде кучето ви да се опасява от вас. Най-добрият метод в основаването на дисциплинираност е команда-награда. Давайте разнообразни команди на кучето си и го награждавайте с дребно лакомство по-късно. Нека свикне, че когато ви слуша, ще бъде поощрено. Ако обаче това не оказва помощ и домашният ви любим е неконтролируем, горещо ви предлагаме да го запишете на учебно заведение за кучета.

Очаквайте продължение по-късно денем.

 Източник: Brightside

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР