Ако имате късмет, ще останете сами. Съвсем самички – до

...
Ако имате късмет, ще останете сами. Съвсем самички – до
Коментари Харесай

Ако имате късмет, ще останете сами.

Ако имате шанс , ще останете сами. Съвсем самички – до вас няма да има никой и ще ви се наложи да потърсите опора на земята и да повярвате в себе си.

Ако имате шанс , ще пристигна миг, когато животът ще ви удари, с цел да ви разполови като орех и извади нескрито сърцевината.

Ако имате шанс , ще почувствате болката. Толкова ще ви боли, че тая болежка ще ви накара да умирате, с цел да може да се преродите още веднъж.

Ако имате шанс , ще плачете. И тези сълзи никой и нищо не ще може да спре. С тях ще пристигна освобождението, а след това – същинският живот.

Ако имате шанс , ще бъдете уязвими. И няма да съумеете да го скриете от другите. Тогава ще узнаете, кои са с вас и кои – не.

Ако имате шанс , няма да знаете отговорите на въпросите. И тогава ще се наложи да потърсите своята истина.

Ако имате шанс , ще се разочаровате от хора, хрумвания, учители и положителни вълшебници. И преживявайки това, ще може да видите действителния свят.

Ако имате шанс , няма да има от кого да поискате съвет. Съвсем от никого. И ще би трябвало да откриете вътрешния си компас.

Ако имате шанс , ще ви бъде отвратително, толкоз доста, че ще би трябвало да извършите нещо с това или просто да се отпуснете и да позволите на света да направи нещо с вас.

Ако имате шанс , ще губите, ще се заблуждавате, ще бъдете предадени и съвсем смазани. И това „ съвсем ” ще набразди лицето ви с бръчките на мъдростта. А опитът ще остане с вас за цялостен живот.

Ако имате шанс , ще останете без пари. И ще се наложи да встъпите в същински връзки с хората, на които по-рано просто можехте да платите.

Ако имате шанс , ще имате ужасно доста пари и ще стигнете дъното на отчаянието, когато се сбогувате с илюзията, че щастието е в тях.

Ако имате шанс , надалеч не всички ще ви обичат. И ще е нужно да настроите вътрешната си ценностна система. А желанието да се харесате на всички ще отпусне примката, стегнала гърлото ви.

Ако имате шанс , някой доста непосредствен ще се отвърне от вас. А вие ще научите цената на миговете благополучие.

Ако имате шанс , ще се сблъскате с обичаните лице в лице. И ще има две истини. Тяхната и вашата. И ще почувствате кънтящото пространство сред обособени вселени, които едвам се допират.

Ако имате шанс , вие ще издържите на всичко това. И ще откриете метод да се преобразите. Да преживеете онази вътрешна алхимия, която основава от болката хубост, от гнева – примирение, от страха – достижения, от насладата – въодушевяващ образец.

Вината и срамът пречистват душата, както чистачът измита остарелия отпадък. И белезите се трансформират във порти.

Ако имате шанс , ще пристигна точният момент…

Автор: Аглая Датешидзе (руски психотерапевт, по обучение психиатър и танце-двигателен психотерапевт.)

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР