Ако имате чувствителна и светла кожа, която е предразположена към

...
Ако имате чувствителна и светла кожа, която е предразположена към
Коментари Харесай

Домашни трикове срещу слънчеви изгаряния

Ако имате сензитивна и светла кожа , която е предразположена към изгаряне на слънцето, или просто сте прекалили със слънчевите бани и сте съумели да изгорите на плажа, ето няколко хитринки от новото видео от канала Natali's Beauty по какъв начин да се справите с мъчителната и неприятна обстановка.

Първите топ 3 неща са:
1. Да пием доста вода. Кожата ни е изгоряла и обезводнена, както и цялото тяло.

Приемът на доста течности, който по този начин или другояче е целесъобразен в летните горещини, ще спомогне за бързото възобновяване на кожата.

2. Ако сте изгорели на плажа, вземете си душ не с ледено студена, само че и не с доста топла вода. Изберете хладка вода, която да успокои болката и не използвайте нападателни душгелове и сапуни.

И никога ексфолиант за тяло – абразивните частици единствено още повече ще разранят кожата.

3. Разбира се, напълно удачно е да хидратираме кожата си с термална вода и успокояващи лосиони за след плаж.

Но най-хубавите лекове се намират в хладилника ни! А точно:

Пасирани кайсии – работи успокояващо

За да си извършите маска от кайсии, ще са ви нужни единствено пресни кайсии – количеството е според от зоната, която желаете да успокоите . За лицето ще са ви нужни не повече от 2-3.

Обелете ги и ги намачкайте по този начин, че да се получи каша. Именно нея нанесете върху лицето си и изчакайте да да подейства към 10 минути.

 кайсия Thinkstock

Маска от краставици и мента

За нея са ви нужни:
- Половин краставица
- Няколко листенца мента

Ако имате пасатор, използвайте го като смелите съставките. Ако ли не – настържете краставицата на ситно ренде и накълцайте ментата. Сместа поставете върху сензитивните зони и усетете по какъв начин кожата се хидратира, успокоява и освежава.

Авокадо

Сигурно сте чували, че екстрактът от авокадо хидратира и омекотява косата , само че то съдържа и огромни количества витамини A, B, D и E , дружно с незаменими мастни киселини и лецитин. Тези съществени хранителни субстанции са нужни за отбрана, поддържане и възобновяване на кожата. Намачкайте половин авокадо добре и нанесете върху лицето. Измийте с хладка вода след 20-30 минути.

 авокадо Thinkstock

Кокосовото масло

То съдържа естествени антиоксиданти , които оказват помощ да блокират нездравословното влияние на слънчевите лъчи, които предизвикват неприятно изгаряне. Кокосовото масло също оказва помощ за усмиряване на слънчеви изгаряния. Затова просто намажете с огромни количества и оставете кожата да почива.

 кокосово масло кокос Thinkstock

Прясно мляко

Обезмасленото прясно мляко също прави чудесна работа. То успокоява и хидратира кожата. Накиснете памучна забрадка със студено прясно мляко и положете на изгореното място.

Вижте още:

Най-лесният летен грим

Пилинг на цялото тяло

6 рокли, които би трябвало да притежавате това лято
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР