Ако имаше омбудсман на място, Борисов нямаше да вади пари

...
Ако имаше омбудсман на място, Борисов нямаше да вади пари
Коментари Харесай

Ексклузивно! Байрактаров хвърли бомба: Пенсионерите са ощетени с милиарди! Ако имаше омбудсман на място, Борисов нямаше да вади пари като вълшебник

Ако имаше омбудсман на място, Борисов нямаше да вади пари като магьосник, с цел да потушава митинги

Българските пенсионери поддържат стабилността да страната посредством бедността си, а омбудсманът гузно мълчи. Вероятно доста пъти сте се питали от къде Бойко вади като магьосник предните милиони, с цел да потуши следващия назряващ митинг? А чували ли ли сте за ДЪРЖАВНИЯ ФОНД ЗА ГАРАНТИРАНЕ УСТОЙЧИВОСТ НА ДЪРЖАВНАТА ПЕНСИОННА СИСТЕМА?

Известен е повече като Сребърен фонд. И по този начин, скъпи другари, сребърният фонд е основан през 2007 година Парите, които са събрани в него се държаха до 2017 година на безлихвен депозит в Българска народна банка. Към днешна дата тези пари са към три милиарда лв.. По-интересното е, че в закона са планувани разнообразни форми за осъществяване на рентабилност. През 2015 година зададох съответен въпрос на Борисов по време на парламентарен блиц надзор. Отговорът беше повече от слисващ.

Редно е несъмнено да знаете, че приходите, от които се цялостни фондът, са от концесии, от приватизация, от лихви и забележете 25 % от остатъците по осъществяването на държавния бюджет. През последните години непркъснато слушате Борисов и министрите му да се хвалят за милиарди надвишаващ бюджет. Никога обаче не се е стигало до актуализация на държавния бюджет през последните години. По този метод българските пенсионери са ощетени към този момент с няколко милиарда лв. единствено от 2010 година до в този момент. Но най-интересно е гробното безмълвие на ОМБУДСМАНА по този въпрос. За страдание надзор по какъв начин се употребяват парите, изключително през годината, съвсем няма. Още по-интересно е, че тези пари на българските пенсионери към този момент се държата при негативна рента в Българска народна банка. Ако имаше мощна съпротива и мощен оществен бранител – омбудсман, Бойко нямаше да вади пари като магьосник и да потушава митинги!

Димитър Байрактаров, фейсбук
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР