Ако имаше класация за най-ексцентрични футболни треньори, то несъмнено тя

...
Ако имаше класация за най-ексцентрични футболни треньори, то несъмнено тя
Коментари Харесай

Треньорът-легенда Вили Вуцов: Шансът ми да оцелея след гангрената беше едва 30%

Ако имаше ранглиста за най-ексцентрични футболни треньори, то безспорно тя щеше да бъде ръководена от Вили Вуцов, който има навика да скача и ръкомаха по стадионите. С изявленията си по адрес на играчи, съдии и спортни деятели пък се е трансформирал в същинска атракция.

 

Макар да е краен в държанието и изрече си, Вили Вуцов е лишен от всякаква завист. Именно заради тази причина е приветлив за мнозина и без него футболът ни щеше да е извънредно отегчителен.

 

През последната година синът на легендата Иван Вуцов бе изправен пред сериозен здравословен проблем – мокра гангрена, от който към момента се възвръща. Заради диабета си получи гангрена и се наложи част от крайници му да бъде ампутирана. Най-хубавото е обаче, че оцеля и продължава да подлага на критика обичаната си специалност.

 

Към днешна дата леко накуцва с десния му крайник, въпреки и изцяло възобновен. Продължава с физиотерапията, а и му предстоят нови прегледи и фотоси. И въпреки възобновяване да е постепенно, Вуцов показва, че подобрението се усеща с всеки минал ден и добавя, че с диабета за жалост, му е нужно голямо самообладание. Не е изключено възстановителния интервал да продължи цяла година.

 

Когато му споделили, че би трябвало да се подложи на интервенция, Вили желал да я отсрочи с няколко дни, с цел да може на идващия ден да е на мач с тима, само че докторът му споделил, че е въпрос на живот и гибел. Ако не се бил съгласил да му отрежат двата пръста в същия ден, то на идващия щяло да се наложи да се елементарни с целия си крайник, а след още няколко дни забавяне – можело да не е измежду живите.

 

Отначало възобновяване тръгнало добре, само че 45 дни по-късно се появили нови затруднения – диабетът му направил нови пакости. Дълго време медиците считали, че казусът е съдов, най-после станало ясно, че е ортопедичен. В продължение на 93 дни бил с гипсов ботуш и патерици.

 

Разбира се имал и моменти на обезсърчение – бил сигурен, че в случай че кракът му си замине, това за него ще е краят, не се виждал без крайник. Лекарите даже признали, че първият път, в който видели положението на крайници му, били сигурни, че шансът му за оцеляване и да се размине единствено с отрязани пръсти, е едвам 30%.

 

Не счита за проблем неналичието на два пръста на крайници му, само че се заканва, че като върви на плаж ще поставя нещо, с цел да не плаши децата. Признава обаче, че още няма сензитивност на пръстите и като стъпва го боли, само че се надява, че и това ще се оправи. През цялото това време до него били синовете му Светослав и Петър, които хем го съжалявали, хем му помагали. Другият му наследник Иван, който е в чужбина, нямало по какъв начин да му помогне. Категоричен е обаче, че в случай че в оня миг нямал тим и работа, нямало да оцелее. Макар преди години да не спазвал диета поради диабета си, то към днешна дата е заставен поради обстановката, другояче няма късмет да оцелее. Единственият му проблем е диабетът, останалите му проучвания са топ, както самият той се показва.

 

Отслабнал, защото понижил много храната- от 135 кг., през днешния ден тежи едвам 95. От облекла, размер 3XL, към този момент носи XL. Не е изхвърлил обаче огромните, с цел да може да се стряска като ги види.

С диабет е от 2008-2009 година, два пъти е колабирал поради доста висока кръвна захар. Нормализирал я краткотрайно, само че по-късно още веднъж я пренебрегнал. 

 

Признава, че с някогашната му брачна половинка се чуват доста рядко, тъй като нямат какво да си кажат. Времето им дружно от дълго време е изтекло, не се разделили като хората и през днешния ден също не са в положителни връзки. Тежката борба посред им била поради синовете им.

Макар към днешна дата да няма друга жена в живота му, не се усеща уединен. Отбелязва, че към този момент много е понижил и темпото на страстите, само че си е той. Неправдата обаче е това, което постоянно го е дразнило и напряко го убива, по тази причина не може да си премълчи. Твърди, че на 56 години към този момент е късно за генерални промени в характера му.

Инфо: Уикенд

 

Тагове: Вили Вуцов треньор футбол легенда гангрена мокра гангрена отрязани пръсти крак диабет
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР