Ако имаме възможност да внасяме по-евтин азерски газ, трябваше да

...
Ако имаме възможност да внасяме по-евтин азерски газ, трябваше да
Коментари Харесай

Владислав Панев: Енергийната стратегия на България все едно е печатница за пари

Ако имаме опция да внасяме по-евтин азерски газ, трябваше да внасяме колкото се може повече. Това щеше да компенсира растежът на цената на природния газ на борсата в Амстердам, на която се дефинира цената, на която внасяме от Газпром. Оттам нататък можем да мислим за обезщетения за бизнеса и семействата. Но едно е да мислиш от една цена, друго е от цена, която е с 30-40% по-евтина. Това разяснява депутатът от Демократична България Владислав Панев в ефира на " Честно казано с Люба Кулезич ".

" Шефът на Булгаргаз Николай Павлов говореше, че от 1 февруари цената може да падне с 30%, в случай че се задържат цените на 65 $, а в този момент сега цената е 96 $. Цените се трансформират с 10-15% дневно ", разяснява още Панев и добави, че сега в енергийното министерство се работи непрекъснато за обезщетения.

" Естествено е, че евтиният газ ще бъде издирван всеобщо. Както българите вървим на пазар в Одрин, тъй като турската лира падна. Важно е да се направи една тактика за бъдещето на енергетиката. Вярно е, че сега държавната тактика на България все едно е печатница за пари. Оттам нататък и поради високите цени на тока има огромно търсене на фотоволтаици ", сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР