Ако имаме котка, няма как да не сме се чудили

...
Ако имаме котка, няма как да не сме се чудили
Коментари Харесай

Защо котките спят толкова много

Ако имаме котка, няма по какъв начин да не сме се чудили по какъв начин е способна да прекарва по-голямата част от живота си в сън. Е, от време на време откровено завиждаме на мъркащите животинки, тъй като нашите благоприятни условия за благословен релакс са много по-ограничени.

Точен отговор по какъв брой часа дневно спи една котка е мъчно да дадем, само че приблизително това време е сред 12 и 15 часа , като може да доближи и до 18 при по-възрастните и при дребните котета.

Колкото по-активна е котката ни, от толкоз повече сън се нуждае. Но би трябвало да имаме поради и друго - че в случай че домашният ни любим спи прекомерно доста, може да е тъй като просто му е скучно и няма какво друго да прави.
 Снимка 433119

Това е знак за нас, че би трябвало да прекарваме по-пълноценно време с него. Понякога котките изпадат в меланхолия , симптом за която също е прекарването в сън на съвсем целия ден.

Въпреки битуващото мнение, че котките са нощни животни, истината е, че техните най-активни часове са по залез и изгрев слънце . А сънят през останалото време им е нужен да презаредят батериите.
 Снимка 433118

Този биологичен часовник на домашните котки се свърва с техните предшественици, които ловуват в дивата природа точно в тези часове . Дори на нашите котани да не им се постанова да се борят за плячка, а вместо това си играят безгрижно и се разхождат из своята територия, на тях им е генетично заложено да спят повече, с цел да имат сила за обстановки, с които ще им е в действителност наложителна.
 Котките, кучетата, болестите и какъв брой е нездравословно да прегръщаме и целуваме домашния любим
Колко е нездравословно да прегръщаме и целуваме домашния любим

И няколко правила, които наложително да съблюдаваме

А и през множеството време котките не спят надълбоко, а просто дремят и са нащрек за всичко, което се случва към тях . Истинският им сън е в границите на едвам няколко минути, след което още веднъж се връщат в режим на подготвеност да отговорят на вероятно появила се опасност, написа Reader`s Digest.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР