Ако има удобна зала, тука в президентството, да вземат като

...
Ако има удобна зала, тука в президентството, да вземат като
Коментари Харесай

Карадайъ се шегува: Да ни затворят всички в президентството до бял пушек

" Ако има комфортна зала, тука в президентството, да вземат като конклава във Ватикана, да ни затворят до бял дим ". Такова предложение за решение на политическата рецесия направи Мустафа Карадайъ, откакто Движение за права и свободи бе на следващия кръг съвещания при президента Румен Радев. 

" Движение за права и свободи е партия с опит в парламентаризма и вие сте участници в може би най-дългите договаряния за сформиране на държавно управление. Тогава залогът бе явен, участието в Европейския съюз. Къде виждате в този момент залога и идеята, към които може да се сътвори едно стабилно управническо болшинство, което надлежно да излъчи държавно управление ", обърна се Радев към представителите от Движение за права и свободи. 

" Призоваваме за нормалност в политиката в името на българските жители и въпреки това в името на България ", прикани водачът на Движение за права и свободи. 

" Диалог с предварителни условия, червени линии, розови линии, или каквито и да са лини, мъчно би създал, какъвто и да е артикул. Диалог, с разграничителни линии, учредени на реваншизма и ненавист и опълчването, трудно ще създаде артикул, по тази причина ние от Движение за права и свободи на напред във времето слагаме разговора. Засега сме на стадий диалози, еднообразно си приказваме с всички. Еднакви са ни диалозите с всички, апелите ни към всички са идентични, само че предварителните червени линии или предварителните условия, до огромна степен минират полето, диалозите да не могат да прераснат в разговор, по тази причина ние не слагаме предварителни условия.

За първия мандат, най-голямата парламентарна група в Народно събрание има право да предложи министър-председател, само че ние очакваме да чуем и политики. Ако се предлага реваншизъм или на реваншизма контрареваншизъм, в случай че се предлага продължение на политиката на ненавист, опълчване, разделяне и надменност.

Ние такава политика не бихме подкрепили заради една елементарна причина, съгласно нас тази политика е нездравословна. И за българските жители, нездравословна е и за страната. Затова и при първи мандат ще подходим по този метод, вероятно в случай че е несполучлив, и при втори мандат ще подходим по този метод, вероятно в случай че и той е несполучлив и към третия мандат ще подходим по този метод. Но ние разчитаме да има едно устойчиво ръководство в страната, за да има сигурност. Да има сигурност и за българските жители и да има сигурност и за страната, без предварителни линии ", съобщи Мустафа Карадайъ на въпрос на президента дали от Движение за права и свободи ще поддържат сформиране на държавно управление с първия мандат и при какви условия. 

" Различните политически партии, слагат разнообразни неизпълними условия между тях и го употребяват като заслон да споделят, че ние го обещахме на гласоподавателите си. Разделителните линии, които си слагат при липса на политическа визия и цели, с които да водят предизборна акция и да застанат пред българските гласоподаватели, остават в полето на контури зложелател и когато водят предизборна акция на гърба на контури зложелател, това не значи, че гласоподавателите на съответните партии са дефинирали контури зложелател, а самите партии са си обрисували врага и са се упражнявали на гърба на врага "., сподели Мустафа Карадайъ след консултациите. 

" Движение за права и свободи, в това число и в последната предизборна акция, не обрисуваше врагове, по тази причина ние през днешния ден водим диалози, еднообразно с всички. За страдание, към момента сме на равнище диалози, а чакаме от равнище диалози да преминем на стадий разговор ", съобщи водачът на Движение за права и свободи. 

" Нямаме разграничителни линии, нямаме предварителни условия, както виждате в Народното събрание си приказваме с другите партии, по тази причина разграничителните линии и предварителните условия минират разговора ", добави Карадайъ. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР