Ако има учебник, в който да са описани тактиките на

...
Ако има учебник, в който да са описани тактиките на
Коментари Харесай

Как властта манипулира всеки протест

Ако има учебник, в който да са разказани тактиките на властта, щом би трябвало да се потуши митинг, то първата глава ще се споделя " Чакай ". Колкото и да ни се коства, че един протест е своевременен, проведен и достоверен, ответната страна от Министерски съвет и парламент добре знаят по какъв начин да се оправят с недоволството. Ето кои са ударите под кръста, които практикува властта, щом стане напечено - и най-много кресливо в близост.
1. Чакай
Чакай ден-два, седмица, месец. Всяко знамение е за три дни, от време на време и за 30, само че рано или късно свършва. Да се чака не лишава никаква сила, да се стачкува е цялостен втори работен ден. Няма митинг, който да е оцелявал физически повече от няколко седмица, а Борисов и компания знаят, че в един миг силите на майките вероятно ще привършват. Има си семейство, кариера, спорт, занимания, петък вечер - над всеки митинг е надвиснало всекидневие, което последователно постанова програмата си. А когато митингите станат напълно рехави и немощни, тогава към този момент може да се намеси авторитетната премиeрска фигура и от амвона на успеха да каже нещо за безработицата и междинната работна заплата, пък митинга го брой отпътувал.
2. Пускай Пич и Кич
Пич и Кич са трибуквените медии, авангардът на публицистиката, които с пяна на устата се пускат против всеки митинг, с цел да напишат защита сбирка от измислици, в които една майка ще се окаже доближена до Българска социалистическа партия, друга ще бъде колажирана до Иванчева, трета ще лъсне с компания, закрита преди 12 години, само че нищо, фирмичка има дамата, ерго не може да стачкува.
3. Нов скандал
Медиите се занимават с вести е неизбежно щом се появи нов скандал да захапят кокала и бързо да пуснат към този момент оглозгания предходен. Африканска чума? Не. Пътят край Своге. Пътят към Своге? Не, Арабаджиеви. Парите на Арабаджиеви? Не, репортерът на " Господари на ефира ". Почакай, почакай, ето и Виктория Маринова. Джи Пи Гейт? Протест на майките. A в този момент парите на Прокопиев и Баневи. Всичко в медийната река тече и не може да се окъпеш в един скандал два пъти.
4. Армия от тролове
Многобройна пехота по форумите, които са подготвени да защитят незащитимото, да атакуван неуязвимото и да потушат шума от сякаш кресливите майки с кресливи мнения. Когато нападаш държавното управление, наложително си от опозицията, когато нападаш опозицията наложително от държавното управление. Освен това имаш трети братовчед, който е непосредствен до народен представител, а за написаното вземаш голям хонорар, заплатен от естаблишмънта.
5. Контапротест
Най-хубавичката тактичност. За всеки митинг има контрапротест, а медиите, нали са тъпички, ще клъвнат на простотията за всички гледни точки и ще отразят и двете; един тип едните споделят по този начин, другите другояче, обществото е поляризирано, кой изобщо да ти каже кой митинг е верен и кой не.
6. Уволнява се пешка
Пешките за това са на шахматната дъска, с цел да се жертват в името на благополучието на мощните фигури. Всяка власт конфигурира към себе си защитни бушони, които с популистки жест да се отстраняват щом стане потребност. Важното е кордона от офицери и топове да не се пропука. В отношение няма по-умел уволняващ от Борисов.
7. Обяви ги за соросоиди
Почна се от 2013-та. В митингите фактически се внедриха хора, конфигурирани от НПО-та, а това се трансформира в задоволителна причина целият митинг да се дискредитира и да се показа като соросидно сборище. Нещата стигнаха до такава степен, че сега е невероятно да организираш митинг, без да бъдеш разгласен за човек на Сорос, тъй като тоя човек е ангажиран извънредно с България и върви по площадите да цялостни с долари джобовете на всеки, който е несъгласен с нещо в тая страна.
8. Времето
Простичка, климатична работа. Следиш прогнозата и предостатъчно потриваш ръце - идват ниски температури, кой ще ти излиза на студа. Ситуацията е постфолклорна: ветрове, дъждове, стихии и гръмотевици ти стават съдружници, а ти, заповедник на стихиите и безконечен национален самовластник, потриваш ръце, заобиколен от тях. Реакцията за властта зависи от Емо Чолаков повече, в сравнение с допускате.
9. Разделяй и владей
Казваш, че в случай че има за майките, няма да има за лекарите, а в случай че има за лекарите, няма за учителите. Лекичко повеждаш носовете на корабите един против различен, а след това царствено се отдалечаваш и наблюдаваш с удовлетворена усмивка по какъв начин се атакуват взаимно.
10. Плаши с предходното ръководство
Ако не сме ние, ще дойдат ония. И така нататък. Идеята е концепцията за ръководство да се заскоби сред две партии, а оттова нататък, оправяй се.

Автор: Райко Байчев

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР