Ако има съмнения в представители на ГЕРБ, че зам.-главният секретар

...
Ако има съмнения в представители на ГЕРБ, че зам.-главният секретар
Коментари Харесай

Демерджиев: Има оперативна информация, че зам.-главният секретар е замесен в трафик на мигранти

„ Ако има подозрения в представители на ГЕРБ, че зам.-главният секретар е забъркан в трафик на мигранти и има такава изтекла оперативна информация, какво да приказваме за редовите чиновници и за метода, по който се опазва българската граница. Има оперативна информация, а този човек сега е заместник-главен секретар в Министерство на вътрешните работи.

Това сподели някогашният длъжностен вътрешен министър и министър на правораздаването Иван Демерджиев в „ Тази заран “.

Тези 6 000 души в никакъв случай няма да дойдат в България, сподели Стоян Георгиев

„ Тази информация е притежание както на австрийската страна, по този начин и на всички европейски и български сътрудници. Не може да се позволяват такива хора с такава биография да доближават до постове, които са в подножието на най-високите постове в Министерство на вътрешните работи “, добави Демерджиев.

По думите му мигрантският напън се усилва.

„ Вътрешният министър твърди, че понижава. В същото време мигрантските центрове са претъпкани. Ако са претъпкани при намаляващ напън, това значи, че защитата на границите се утежнява. Остава някак неусетно, само че Сърбия разполага спомагателни свои сили по границата с България и Северна Македония, които да възпират мигранти. Всичко това ми подсказва, че методът, по който се комуникира този въпрос още веднъж е неоткровен и истината е по-различна. Може би по тази причина Австрия, която нямаше никакви искания към България, а само към действието на Шенген, в този момент декларира съответни искания към дейности “, разяснява още Иван Демерджиев.

Заявените входящи прехвърляния от Австрия към България за 2023 година са 193

По думите му е позорен методът, по който са се водили  договарянията за Шенген.

„ Резултатът ще го нарека крах и капан. От кухнята значително разбирам, че финалният стадий от договарянията е воден от страна на Румъния с Австрия без България да взе участие интензивно. Може би по тази причина господин Денков нямаше такава настояща информация, а я получавахме. Това е изключителна неточност. Много специалисти вземат участие в тези договаряния и оттова е моята информация. Когато България не взе участие интензивно в едни договаряния, напълно обикновено е нейният интерес да бъде компрометиран. За страдание, станахме очевидци на това “, добави някогашният длъжностен вътрешен и правосъден министър.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР