Ако има редовно правителство, ни очаква по-добра година, свързана с

...
Ако има редовно правителство, ни очаква по-добра година, свързана с
Коментари Харесай

Валентин Радев: Лично президентът ми е казвал, че F-16 са най-добрите, решение за Грипен няма да е добро

" Ако има постоянно държавно управление, ни чака по-добра година, обвързвана с Министерство на вътрешните работи и сигурността в страната. Ако няма - няма да има. Работата на Министерство на вътрешните работи - това, което видяхме през тази година, е директна функционалност от това, че липсва власт, която е надеждна и с небосвод. Това е огромна система, там работят 50 000 души. Когато властта се клати, хората във всяка една система не са толкоз старателни, стартират да се разсейват. По време на първото държавно управление на ГЕРБ жертвите по пътищата паднаха от 1000 на 600. Престъпността - " Килъри ", " Нагли ", са с над 10-годишни присъди. Имаше отвличания, само че и те понижиха, тъй като имаше постоянна власт ", сподели някогашният министър на вътрешните работи Валентин Радев в студиото на " Bulgaria ON AIR ".

Според него би трябвало да се откри формулата да има непоклатимост. " Това ще ни помогне Министерство на вътрешните работи да работи по-добре. Със сигурност хванатият служител на реда с мигранти не е единствен случай, несъмнено има други по веригата. Това не става по този начин. Но това не е българско откритие, този трафик на мигранти е с интернационален трафик. Със сигурност вътре има забъркани хора, които не са единствено в Министерство на вътрешните работи. Би трябвало и прокуратура, и съдът да знаят ", добави Радев.

Той се надява да продължава да има наказани за сходни дейности. " През 2015 година - 30 000 души минават незаконно, графиката пада до 3 000, само че по-късно пикът стартира да се подвига. Сега са 15 000 души. Имаме на половина от оня напън и имаме съвсем всеки месец по един погубен служител на реда, в това число граничар. И този министър, и този основен секретар не подават оставки. Това е политическа отговорност. Каква е политическата отговорност на министъра на вътрешните работи? ", попита някогашният министър на вътрешните работи.

Като напомни, че четирима починали служители на реда, само че за цяла година, е имало през 2005 и 2010 година. " Този трафик на мигранти единствено минава през България, би трябвало помощ от Европейски Съюз. " Фронтекс " оказват помощ с жива мощ. Нашите гранични служители на реда не са задоволителни, би трябвало да се усили броя. Може би главата на това зло - миграцията, е някъде в Истанбул, Анкара или тази посока. Има си компании, които поддържат оборудванията, военните какво да създадат за оградата по границата... Полицаите какво да създадат? Трябва да бъде сменена ", безапелационен е Валентин Радев.

По думите му за първа година бюджетът на Министерство на вътрешните работи нахвърля 2,5 милиарда лева " Подайте си оставките, вие вършиме неверна политика. Нека да имаме постоянно държавно управление ", моли той.

Попитан дали страната ни ще се снабди с " Грипен ", Радев отговори: " Не и решението не е положително. Лично президентът ми е казвал, че F-16 са най-хубавите. Надявам се да няма " Грипен ", даже чартърен или лизинг. Чакаме F-16. "
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР