Ако има област, в която Европейският съюз говори в един

...
Ако има област, в която Европейският съюз говори в един
Коментари Харесай

ЕС говори в един глас за сигурността и отбраната

Ако има област, в която Европейският съюз приказва в един глас, това сигурно е защитата и сигурността, съобщи висшият ръководител на съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини.

Помолена да разяснява изказванията на френския президент Еманюел Макрон, че в случай че има доказателства за потреблението на химическо оръжие в Сирия, страната му ще се намеси, Могерини съобщи, че Европейският съюз в никакъв случай не би трябвало да не помни, че към момента има цивилни, които стават жертва на войната.

„ Ако се огледате, ще видите, че европейците приказваме и по-важното - действаме дружно като един. Истината е, че светът не се движи в вярната посока. В света се възобновяват споровете и не се стига до решение, макар че ние се опитваме да го намерим “, съобщи Могерини, представена от БНР.

„ Може да обвинявате Европейски Съюз, Организация на обединените нации или Съединени американски щати, само че дано подчертая, че в случай че Европейски Съюз не беше там със своите филантропични задачи и дипломацията си и дейностите си в областта на защитата, обстановката щеше да е доста по-лоша. Знам, че това не е задоволство, само че аз мога да кажа, че съм задоволена от равнището на единение, което реализираме в региона на защитата и сигурността “, уточни още тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР