Ако има нов партиен проект, напр. като Движение Трети март,

...
Ако има нов партиен проект, напр. като Движение Трети март,
Коментари Харесай

Николай Денков не е чел в доклади за потоците пари към президентството

Ако има нов партиен план, например като " Движение Трети март " , в това единствено по себе си няма проблем, даже в противен случай - това би било проявяване на демокрацията и парламентарната република. Проблемът би бил, в случай че като водач, даже и в сянка, на този партиен план стои президента Румен Радев, най-малкото тъй като това е нарушаване на Конституцията. Ако има партиен план, би трябвало да е обособен от Президентството ", съобщи министър председателят акад. Николай Денков.

Той изрично отхвърли изказванията на вицепрезидента Илияна Йотова , която преди дни съобщи, че на президента е предлагано да стане част от " сглобката ". Това отхвърлиха през вчерашния ден и Кирил Петков, и Асен Василев. Вчера и водачът на ГЕРБ освен отхвърли, само че и съобщи, че ще търси кой тъкмо е направил такова предложение към Радев, макар че април месец 2023 година , че е подготвен да предложения служебни министри на Румен Радев в държавното управление само че и получи  от президентството.

" Никога, по никакъв метод и по никакъв мотив от страна на Политическа партия и Демократична България не е отправяно такова предложение. След като Борисов съобщи през вчерашния ден, че и от тяхна страна не е представяно, това значи, че някой си е измислил съответния сюжет, с цел да можем в този момент да си задаваме сходни въпроси ", сподели Денков.

Другите сюжети, които разяснява премиера, опираха само че действието на страната на равнище правораздаване и правда .

За изказванието за " потоци пари към президентството " , Денков сподели, че на този въпрос би трябвало да отговорят службите. Той не е получавал такива отчети, само че напомни думите си и от преди няколко дни, а и от преди месеци, че действително службите не работят на равнище корупция. Конкретно преди дни Денков дефинира това като " сляпо леке " в службите. " И аз задавам въпроси... ", разяснява министър председателят, който също по този начин изиска оставката на шефа на ДАНС, само че не получи указа на президента Румен Радев.

За убийството, което се случи през вчерашния ден вечерта в София , министър председателят акад. Николай Денков също бе питан. Премиерът не е осведомен с елементи, осведомен е от Министерство на вътрешните работи, води се следствие. Николай Денков акцентира обаче, че по всичко си проличава, че и това ликвидиране е разследване на неразрешени с десетилетия проблеми в правосъдната система .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР