Ако има нещо, за което България ще настоява и ще

...
Ако има нещо, за което България ще настоява и ще
Коментари Харесай

ОФАНЗИВА ЗА ШЕНГЕН: Борисов ще води Рюте на границата с Турция

Ако има нещо, за което България ще упорства и ще държи твърдо, това е тематиката кохезионни фондове. С този акцент стартира присъединяване си в взаимната конференция с Жан-Клод Юнкер министър председателят Бойко Борисов.

" Това сме го поели като ангажимент, а и сме уверени, че за Балканите и новоприетите членки, те са витално значими, изясни премиеръти продължи по другите тематики: - Темата Балкани е и доста ясна. Най-безрисковата вероятност за Европейски Съюз е да се построи инфраструктурата на Балканите, в случай че я има тази съгласуваност, това ще даде опция за по-голяма конкурентоспособност, вложения, туризъм, доближаване на културите, опознаване на хората в Европейски Съюз. И Турция, и Русия са огромни съседи. Трябва да се опитаме да възстановяваме връзките, само че това е тематика на съвета и ще сме солидарни с решенията, които се вземат там. Благодаря на Шефчович и Юнкер, тъй като точно това, което са създали за Европейския газов хъб Балкан, той дава опция България да не бъде осъдена и изолирана, и да се възвърне правдата и България да бъде център освен на газовото систематизиране, само че и за доставките на друг тип газ ", акцентира Борисов.

По въпроса за Шенген Борисов изясни, че на 6 и 7 януари ще ни гостува Марк Рюте - министър председателят на Холандия, която дружно с Германия се опълчват на влизането ни в Шенген, и двамата дружно ще посетят границата с Турция. Там Борисов ще убеди Рюте, че сме надеждна външна граница на Европейския съюз.

Очаквайте още
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР