Ако има нещо хубаво в сегашната ситуация, то е, че

...
Ако има нещо хубаво в сегашната ситуация, то е, че
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Политиката е за политици, а Слави не е политик |

Ако има нещо хубаво в сегашната обстановка, то е, че доста от партиите на терена са не запомнили и нямат време да измислят тактика и играят откровено, сподели политологът Първан Симеонов пред БНР.

„ Дълго време останалите партии на митинга се чудиха каква е играта на Трифонов и най-после усетиха, че няма игра - той просто си е подобен, импровизиран, не е политик. Предлага предприемачи вместо политици, а политиката е за политици “, разяснява той.

Симеонов счита, че е време партиите да създадат стратегическа преоценка на следпротестните настроения в обществото.

„ Протестът надцени желанието на българите за смяна, то е огромно, само че не толкоз, колкото митингът пропагандираше. Затова партиите на митинга се скараха. Ако желанието на българите за смяна беше толкоз грамадно, нямаше да има време за кавги “, счита Първан Симеонов.

Според него хората желаят смяна, само че и сигурност.

По думите му е нужно да се изтрият част от алените линии на самочувствието и егото, начертани от партиите.

„ За да има някакво държавно управление, това е желанието на българите, господин Трифонов би трябвало да откри път назад, а демократичната мрежа в България малко да задържи, в случай че е допустимо, своето ненапълно културологично ехидно отношение към господин Трифонов и неговите последователи ", разяснява политологът.

Той счита, че е доближат нов стадий в новата българска политическа история - лявото и дясното се сближават. 

„ С изказването на Христо Иванов, че нямат нищо срещу да договарят с Българска социалистическа партия за някакъв тип държавно управление, свършва цялостен един стадий в най-новата българска политическа история – леви и десни са подготвени да се обединят в някакъв общ фронт против ГЕРБ “, съобщи Симеонов.

Първан Симеонов съобщи, че ако желанието е да се реализира третия мандат, то той би трябвало да бъде връчен на най-малката парламентарна група – „ Изправи се! Ние идваме “.

" Това е и лява, и дясна мрежа. Малка група, която не може да монополизира мандата и е ясно, че е опосредстващо звено за някакъв формат. Това споделя логиката ", смята той.

Изпълнителния шеф на " Галъп Интернашънъл " добави още, че Движение за права и свободи са единствената печеливша групировка в сегашната обстановка. 

" При плаващи болшинства нормално се стига до Движение за права и свободи. Експертните формули, за които Движение за права и свободи упорства, понижават градуса на хейт към придвижването, а и разрешават те да завоюват някой собствен интерес ", добави още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР