Ако има изявен фаворит на ATP 500 турнира в Дубай,

...
Ако има изявен фаворит на ATP 500 турнира в Дубай,
Коментари Харесай

Джокович: От седмица не изпитвам болка, скоро ще съм на 100 процента


Ако има изявен любимец на ATP 500 шампионата в Дубай, то това несъмнено е Новак Джокович. Сърбинът към момента е непобеден след първите си 12 мача за сезона, като победи на Australian Open за десети път, а преди този момент завоюва купата в Аделаида. Световният №1 ще се завърне на корта за пръв път след триумфалния за него край в Мелбърн, а пред уеб страницата на ATP съобщи, че към този момент е възобновен от травмата в подколянното сухожилие, която го измъчваше в Австралия.

„ През последните 10-15 години Дубай се трансформира в едно от най-важните места както за мъжкия, по този начин и за женския тур. Всяка година доста играчи организират предсезонната си подготовка точно тук, в това число и аз. Винаги се пробвам да направя по този начин, че да мога да упражнявам в Дубай 1-2 седмици през декември, след което да се върна за шампионата през февруари. Тукашният климат е доста прелестен, средата е много космополитна, а тенис комплексите са от доста високо качество “ – разяснява петкратният първенец в шампионата.

„ Хората в Дубай доста обичат тениса и всички се отнасят отлично с играчите. Винаги се усещам доста удобно тук, защото локалните са доста гостоприемни. Радвах се на доста огромна поддръжка при предходните ми участия в този шампионат и нямам самообладание още веднъж да се насладя на атмосферата “.

До момента Джокович е изиграл 50 мача на шампионата в Дубай и е спечелил 43 от тях. Миналата година сърбинът стигна до четвъртфинал, където претърпя проваляне от Иржи Весели. Сърбинът зарадва своите почитатели, като съобщи, че към този момент е възобновен от травмата в подколянното сухожилие и скоро ще доближи най-хубавата си форма.

„ В Австралия ми беше доста мъчно поради травмата. Както аз, по този начин и хората от екипа ми бяхме наясно каква е обстановката и какво би трябвало да създадем. Това, през което прекосих, направи триумфа в Мелбърн още по-сладък. Не упражнявах в дните сред мачовете. Само загрявах и играех. За благополучие организирах доста добра предсезонна подготовка и съумях да натрупам игрова процедура преди Australian Open. Това ми оказа помощ доста “.

„ Не съм усещал никаква болежка от към седмица. Чувствам се доста добре на корта. Продължавам да надграждам и се пробвам да доближи най-хубавата си кондиция. Това към момента не се е случило, само че имам вяра в процеса и съм сигурен, че няма да ми отнеме доста време “ – приключи носителят на 22 трофеи от Големия шлем.

Джокович ще стартира присъединяване си в Дубай с мач против квалификанта Томас Махач (№130), а при триумф ще се изправи против Талон Грикспор или Констант Лестиен на осминафинала
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР