Ако има истински обществен дебат и кандидатурите не са само

...
Ако има истински обществен дебат и кандидатурите не са само
Коментари Харесай

Дянков би се впуснал в битката за управител на БНБ

Ако има същински публичен спор и кандидатурите не са единствено политически, бих се впуснал в борбата за шеф на Българска народна банка. За мен това ще бъде чест. На всеки български финансист това му е фантазията, в това число и на мен. За страдание времевите параметри през вчерашния ден към този момент бяха избрани и към този момент текат, тъй че надали ще има подобен спор, само че се надявам, че въпреки всичко ще им. Това сподели пред Българска национална телевизия някогашният финансов министър Симеон Дянков.

Той изрази мнение, че България би трябвало да се ръководи от ясна коалиция с правила. Бойко Борисов е прав, че втората партия не може да дефинира всичко в страната. Грешка на водача на ГЕРБ беше, че излезе с подобен корав и решителен звук. Трябва повече успокоение. В случая излишно излезе име на другояче добър финансист – Димитър Радев. Трябва да има обществена полемика защо са тези регулатори, какви са задачите на Българска народна банка и кои са верните хора там като екип.

" Преди 10 години – 2012 година, по същия решителен, бърз метод, отново Бойко Борисов сподели: " харесва ми сегашният (тогавашният) шеф на Българска народна банка Иван Искров. Да си го преизберем отново. Той води непоклатимост на страната. ” Избра се безусловно в един ден. След две години падна КТБ. ”

Категоричен е, че поради този случай би трябвало да сме доста деликатни, избирайки идващия шеф на Българска народна банка, още повече че отвън тематиката за стабилността на страната, стои и диалогът за това по кое време и по какъв начин влизаме в еврозоната. Работа на централната банка е да изясни за какво е потребно България да е в еврозоната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР