Ако има част от българската икономика като цяло, ако има

...
Ако има част от българската икономика като цяло, ако има
Коментари Харесай

Чобанов: Ако има система, която е вече в еврозоната, това е банковата система

Ако има част от българската стопанска система като цяло, в случай че има система, която е към този момент в еврозоната във връзка с условия, регулации, положителни бизнес практики и държание, това е банковата система. Това сподели подуправителят на Българска народна банка Петър Чобанов  Петър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 година в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „ Атанас на конференцията " Заедно към триумфа: Стабилна финансова екосистема и пътят на България към еврозоната ", проведена от Асоциацията на банките в България (АББ). Той добави, че това се дължи и на обстоятелството, че от 2020 година страната ни е част от Банковия съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Целта на форума, в който участваха представители от банковия и финансов бранш, стопански анализатори, е да предизвика полемика за макроикономическата конюнктура в България, за бъдещето на банковия бранш и стратегическите цели на АББ през 2024 година.

Петър Чобанов  Петър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 година в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „ Атанас означи, че сред Българска народна банка и АББ има ефикасна и сполучлива връзка, всеки, спазвайки своята роля -  централната банка като регулатор и АББ като общественост, която би трябвало да поддържа стабилността и да извършва всички условия за присъединение към еврозоната като механически условия и визия какво участието ще донесе като изгоди за стопанската система. 

Подуправителят на Българска народна банка уточни, че банковата ни система демонстрира напредък, непоклатимост и във връзка с регулациите демонстрира визия за оптимално ръководство на рисковете. Въпреки че като регулаторни условия във връзка с буферите сме най-взискателни, срещаме схващане от банковата система в това отношение, защото и банките осъзнават, че това е потребно в дълготраен интервал, означи Чобанов.

Относно цикъла на покачващи се лихвени проценти от Европейската централна банка, нашата банкова система минава най-гладко - нямахме прекомерно внезапно повишаване на лихвените проценти, което би могло да докара със себе си и разтърсвания, уточни още Чобанов, като добави, че това не значи, че би трябвало да имаме рисково държание. Като централна банка постоянно сме държали на непоклатимост и израз на това са условията, най-високите финансови условия, които са пред самите банки, уточни той. 

Чобанов разяснява още, че когато има политически разтърсвания в една страна, това слага въпроси дали траекторията, която тя е поела, ще продължи. Това най-много се касае по повод присъединението към еврозоната и датата 1 януари 2025 година, която продължава да е наша цел, макар известна неустановеност към нея от позиция на последния аршин, които има да осъществим – за инфлацията, уточни той.

По думите му от политическа позиция надали не, когато пристигна длъжностен кабинет, се смята, че може да има спиране във връзка с това какво ще се случи. Мога да уверя от позиция на контактите ми, знанията, опита, който съм натрупал през годините в обществения бранш, че настоящето управление на Министерството на финансите ще продължи и може би ще е по-ефективно даже по пътя към еврозоната по отношение на връзката с нашите европейски сътрудници, сподели Петър Чобанов  Петър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 година в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „ Атанас. Той добави, че мощен сигнал, че се движим в вярната посока и продължаваме да имаме поддръжка от европейските сътрудници, е подписаното неотдавна съглашение с Европейска комисия по повод информационната тактика за въвеждането на еврото. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР