Ако хората се откажат от вредните си навици, заболеваемостта от

...
Ако хората се откажат от вредните си навици, заболеваемостта от
Коментари Харесай

Тези вредни навици водят до деменция

Ако хората се откажат от нездравословните си привички, заболеваемостта от деменция ще спадне внезапно, считат специалисти от Световната здравна организация. 

В проучването учени от Университета на Южна Австралия са анализирали данни за здравето и навиците на съвсем 18 хиляди души на възраст от 37 до 73 години и са стигнали до извода, че колкото повече кафе употребява човек, толкоз повече размерът на мозъка му понижава с годините. По -специално, хората, които пият повече от шест чаши дневно, са с 53% по -склонни да страдат от старческа деменция.
 Тези храни са безусловно неразрешени за диабетици Тези храни са безусловно неразрешени за диабетици
Що се отнася до лекуването на диабет вид 2, „ несъмнено, че диабетиците би трябвало да заобикалят сладки питиета и подсладени храни&ldquo...

Вторият фактор, способствуващ за развиването на деменция, е любовта към бързото хранене. Специалисти от Австралийския народен университет са провели изследвания с присъединяване на над 8 хиляди доброволци. Оказва се, че честата консумация на бургери и пържени картофи способства освен за развиването на диабет вид II, само че и за прибързано стареене на мозъка, а по -късно - за неговата недоразвитост и деменция. Това се улеснява от огромното количество захар и сол, открити в модифицираните храни.

Учени от Оксфордския университет обаче считат, че затлъстяването не усилва риска от деменция. Те потвърждават директна връзка сред старческа деменция и висок показател на телесна маса. Според тях 25 грама модифицирано месо дневно (колбаси, колбаси, шунка, бекон) усилват риска от деменция в преклонна възраст с 44%. В същото време ежедневната консумация на 50 грама необработено месо (говеждо или телешко) понижава риска от деменция с 19%, а заболяването на Алцхаймер с 30%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР