Ако хората, с които сте заобиколени, имат затлъстяване, много вероятно

...
Ако хората, с които сте заобиколени, имат затлъстяване, много вероятно
Коментари Харесай

Заразно ли е затлъстяването?


Ако хората, с които сте заобиколени, имат затлъстяване , доста евентуално е и вие да качите килограми в избран миг. Това сочат данните от ново изследване и карат учените да слагат на казуса със затлъстяването клеймо „ Заразно “.

Около 20% от хората през днешния ден имат някаква форма на затлъстяване. Като предразполагащи и рискови фактори се показват главно генетичната предразположеност, залежаването, неправилният хранителен режим. Към тази група обаче може да се добави и още един фактор – обкръжението.

Проучването е извършено в Съединени американски щати от група учени, търсещи доказателства за свое забавно наблюдаване. Според това наблюдаване хората, в чиито обкръжения доминират близки със затлъстяване, е доста евентуално също да развият затлъстяване в избран миг. Провеждайки изследването си, учените откриват, че това в действителност е реалност и че на затлъстяването може да се гледа като на заразно положение . Не заразно в смисъла на болесттите, предаващи се от вируси и бактерии, само че пък способно да се популяризира

измежду хора, които последователно уеднаквяват метода си на живот и стават еднообразно предразположени към него.

Данните на учените са събрани в границите на интервала 2016 – 2017г. след следене на близо 2000 фамилии, в които всеки член има някаква форма на затлъстяване. Умишлено са подбрани фамилии, живеещи при разнообразни условия на средата , с цел да се подсигурява, че не те са причина за всеобщото затлъстяване. Обработвайки данните от изследването си, учените регистрират ясна цифрова наклонност. При повишение равнището на затлъстяване в едно общество с 1% вероятността хората с обикновено тегло в това общество да затлъстеят нараства с към 5%. Така, след време броят на затлъстелите хора нараства фрапантно.

Свързани публикации.. Ранният пубертет е причина за затлъстяване 0 5 храни, които ядем без терзание за тежестта си 1 Защо мъчно задържаме тежестта след намаляване? 0

Обяснението на учените за тези данни е просто. Според тях колкото по-широко се популяризира затлъстяването в една група хора, толкоз по-приемлив става казусът и толкоз с по-леко око се гледа на него. Това е водещ предразполагащ фактор за още по-сериозно разпространяване на проблемите с тежестта.

Според учените този феномен изяснява за какво темповете на разпространяване на затлъстяването през последните години са толкоз съществени. Само за 2 десетилетия броят на хората, диагностицирани със затлъстяване, съвсем се е утроил в международен мащаб.

Така,

проблемите с тежестта през днешния ден се явяват водещ рисков вактор за развиване на хронични здравословни проблеми. Това постанова ограниченията за битка със затлъстяването съществено да се затегнат, само че и да се промени методът към тях. Ясно е, че предварителната защита на затлъстяването би трябвало да бъде не толкоз самостоятелна задача на всеки пострадал, едвам се трансформира с социална политика в световен мащаб.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР