Ако гражданин вече е бил призован да изпълни военната си

...
Ако гражданин вече е бил призован да изпълни военната си
Коментари Харесай

Русия спира да издава международни паспорти на запасняци frognews.bg

„ Ако жител към този момент е бил свикан да извърши военната си работа или е получил повиквателна (за готовност или военна повинност), ще му бъде отхвърлен интернационален паспорт. (В подобен случай съответният) жител ще получи съобщение с пояснение за отхвърли и неговия период “, написа в известието.

 

Руските жители имат потребност от интернационален паспорт, с цел да пътуват до множеството непознати страни. Те въпреки всичко могат да отидат в Армения, Беларус, Казахстан и Киргизстан с националните си паспорти, еквивалентни на персонални карти, показва Агенция Франс Прес.

 

Обявяването на рестриктивните мерки за издаване на интернационалните паспорти идва в миг, когато доста руснаци се притесняват от затваряне на границите на фона на акцията за активизиране на резервисти за изпращане на нови бойци в Украйна.

 

От началото на описваната като „ частична “ готовност предходната седмица десетки хиляди съветски жители отпътуваха за прилежащи страни, най-много Грузия, Казахстан и Монголия.

 

Масовото овакантяване стана причина през вчерашния ден съветските служби да разположат пункт за „ мобилна “ готовност на границата с Грузия, с цел да пресичат опитите за бягство от армията.

 

Руският президент Владимир Путин увери, че само хора с боен опит или с „ подобаващи умения “ за армията ще бъдат мобилизирани.

 

Въпреки това мобилизацията на възрастни и заболели хора, както и на студенти, които се допуска че са освободени, провокира ужас и накара наблюдаващи да се съмняват дали управляващите не активизират доста повече руснаци от оповестеното.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР